Conservarea dumbrăvencei (Coracias garrulus) în Bazinul Carpatic

Scopul și obiectivul proiectului „Conservarea dumbrăvencei în Bazinul Carpatic (LIFE13/NAT/HU/000081)ˮ este întărirea populației de dumbrăveancă în Bazinul Carpatic și asigurarea conservării favorabile pe termen lung a acestor populații.

Proiectul început la sfârșitul anului 2014 are ca lider consorțiu Societatea Ornitologică din Ungaria (MME), având ca parteneri Asociația „Grupul Milvusˮ (România), Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare (APM Satu Mare – România), Administrația Parcului Național Bükk (Ungaria), Administrația Parcului Național Kiskunság (Ungaria) și DALERD, Délalföldi Erdészeti Zrt. (societate silvică), Ungaria.

Ca activități majore care vor fi derulate în cadrul proiectului: crearea locurilor de cuibărit adecvate în Ungaria și România, recondiționarea și îmbunătățirea locurilor de hrănire a speciei, reducerea mortalității, promovarea și popularizarea practicilor de gospodărire a terenurilor prietenoase dumbrăvencii în siturile Natura 2000, schimbare de atitudine a grupurilor țintă etc.

Pentru informații detaliate vă rugăm să vizitați pagina: http://rollerproject.eu/ro