A szalakóta (Coracias garrulus) védelme a Kárpát-medencében

A szalakóta védelme a Kárpát-medencében (LIFE13/NAT/HU/000081) program fő célkitűzése a Kárpát-medence szalakóta populációjának megerősítése és hosszú távú fenntartható védelmének megalapozása.

A pályázat konzorciumvezetője a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a programpartnerek pedig a „Milvus Csoportˮ Madártani és Természetvédelmi Egyesület (Románia), a Szatmárnémeti Környezetvédelmi Ügynökség (Románia), a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága (Magyarország), a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága, (Magyarország), valamint a DALERD, Délalföldi Erdészeti Zrt. (Magyarország).

A 2014-es év végén indult projekt főbb tevékenységei közül a következőket említenénk meg: megfelelő fészkelőhelyek kialakítása Különleges Rendeltetésű Madárvédelmi Területeken Magyaroszágon és Romániában, a szalakóta fészkelő- és táplálkozóhelyek állapotának javítása, a madarak mortalitásának csökkentése, a szalakótabarát gazdálkodási módszerek használatának népszerűsítése Natura 2000 területeken valamint a célcsoportok szemléletformálása stb.

Bővebb információkért kérjük látogassa meg honlapunkat: http://rollerproject.eu