De ce e importantă natura? Pentru că avem nevoie de ea. Acesta este și motivul pentru care trebuie să asigurăm un viitor și pentru generațiile următoare. Ne propunem să construim o comunitate de oameni care să înțeleagă importanța conservării naturii și care să poată adopta un stil de viață corespunzător. Ne propunem să formăm tineri care nu numai petrec mai mult timp în natură, o și cunosc mai bine. Prin acest proces de învățare ajung să respecte natura și să aibă grijă de ea.

Pe lângă copii, dorim să formăm și pe adulți mai conștienți cu privire la problemele cu care se confruntă natura în zilele noastre. În acest sens, ne adresăm mai ales studenților și pedagogilor, dar prezentăm oportunități de conservare a naturii și persoanelor din alte sectoare.

Coordonator program: Kis Réka Beáta, email: reka.kiss@milvus.ro, office@milvus.ro, telefon: 0725-226175, 0723-929170.

Copiii care dețin card Milvus pentru toată familia beneficiază de o reducere de 20%!

Pe lângă activităţile de conservare, credem că derularea unor programe educaţionale pentru tineri şi pedagogi sunt foarte importante. Am început să vizităm şcolile încă de la mijlocul anilor ’90. Am ţinut proiecţii despre păsări cu ajutorul unor diapozitive, care azi ar stârni mai degrabă zâmbete. De atunci încercăm să ajungem la generaţia tânără cu o dotare mai bună. Am elaborat un program interactiv, ce conţine activităţi regulate şi ocazionale pentru preşcolari şi elevii din ciclul primar.

Am ajuns până azi la mai mult de o mie de activităţi, la care au participat peste 15 mii de copii. Iar prin concursurile noastre, prin care pot fi stimulate diverse competenţe, dorim să-i atragem şi pe copiii care nu se arată interesaţi de valorile naturale în mod deosebit. Ne străduim să oferim cât mai multe programe în natură, unde copii să cunoască şi să îndrăgească comorile ei. Totuşi, probabil cel mai mare impact asupra copiilor îl au taberele noastre educaţionale ” Şcoala Naturii”. Aici, departe de influenţa civilizaţiei, copiii au ocazia de a cunoaşte mai bine lumea naturală, adaptându-se legilor naturii.

La cursurile noastre de formare au participat peste 900 de pedagogi. Au văzut lumina zilei nenumărate publicaţii de-ale noastre, care le pot fi de folos tinerilor interesaţi de natură şi pedagogilor acestora: miniatlas, determinator pentru urme de animale, carte de colorat cu păsări, colecţie de jocuri ecologice, diverse pachete pedagogice (Natura- dascăl pentru dascăli + ilustrații, Cum să ajutăm iarna păsările?).

Din generaţia care a crescut alături de noi, avem câţiva colegi de organizaţie sau de breaslă, dar ţelul nostru principal rămâne creşterea unor generaţii care, pe orice domeniu ar activa, vor trata natura ca pe o valoare şi o necesitate fundamentală.