Vă mulțumim pentru zecile de mesaje. Fac fovada dragostei voastre pentru aceste frumoase păsări, berzele. Câștigătorii noștri, cei mai iuți spectatori au fost Loredana, Adriana și Tudor Ion. Dar, în fapt, toți suntem câștigătorii unor experiențe extraordinare prin faptul că suntem martorii vieții berzelor de la Dumbrăvioara.

Satul berzelor – Dumbrăvioara

Prima cameră web pentru observarea vieții berzelor a fost instalată pentru prima oară, aici, în centrul localității. Sunt de atunci 13 ani. De altfel, dacă treci cu mașina pe aici, pe drumul național 15, aproape fiecare stâlp găzduiește un cuib de barză.

Considerată ca una dintre cele mai populare specii de pasăre, barza la rândul ei, alege să trăiască alături de noi. O alegere benefică pentru ambele părți!

Cuiburile impozante sunt reînnoite, an de an, atât masculul, cât și femela contribuind la înfrumusețarea lui. Barza se hrănește pe pajiști umede, terenuri agricole (fânațe, pajiști, terenuri lăsate în paragină), iar dieta se schimbă în funcție de sezon – secetă: rozătoare și insecte (lăcuste, cosași), și perioade ploioase: animale acvatice (broaște, șerpi de casă). Cresc anual între 3 -5 pui, în funcție de vreme și de hrana disponibilă.

Camera noastră web vă oferă adevărate scene de viață din perioada cea mai importantă a acestor animale. Știm că sunteți adevărați fani, în 2017 am înregistrat peste 35 de mii persoane unice ca telespectatori!

Fiți alături de berze și anul acesta!

Ce s-a întâmplat în cuib anul acesta?

11 aprilie - O pereche ocupă cuibul
18 aprilie - Primul ou apare
27 aprilie - Ultimul ou (al cincilea)
22 mai - Eclozarea primului pui
27 mai - Eclozarea ultimului pui (al cincilea)
30 iunie - Inelarea puilor

Știri despre berze

This Post Has 795 Comments

 1. Magdolna

  Ugy latom , hogy ki van kapcsolva a kamera .Remeljuk, hogy jovoben megint meginditsak . Addig is kivanok a Milvus csapat minden tagjanak ,kellemes idotoltest , hogy jovore ujra lassuk a golyak eletet.

 2. Magdolna

  Szep napot mindenkinek. Ugy latom , hogy a kamera leallt aug 8 an ,mert akarhanyszor rakattintok mindig ugyanaz a kep van . Kivanok a Milvus csoport minden tagjanak kellemes idotoltest az eljovendoben. Reremelem tavasszal ujra beinditsak , hogy ujra lassuk oket . Szep napot mindenkinek .

 3. Gina

  Ora 8:30 o stăncuță face curățenie in cuib. Cam cu prea mult zel 🙁

 4. ,DANIELA

  MULTUMIM.. GRUP MILVUS !!!PENTRU TOT !!! PENTRU CLIPELE CAND LASAM TOT SI TOTUL SI NE UITAM LA BERZE..PARCA UITAM DE MULTE…. !!!SA FITI SANATOSI….!!!

 5. Corina

  Bună ziua!
  Mii de mulțumiri minunatei echipe, pentru tot ce ați făcut pentru noi timp de 5 luni..
  Multa sanatate si sa ne întâlnim la anul…

 6. Gina

  Mulțumim @Milvus Group pentru transmisii. Va doresc sănătate multa, la fel tuturor celor care au fost alaturi de bârâitele noastre si, nu in ultimul rand, fr

  1. Gina

   si nu in ultimul rand frumoaselor si iubitelor mostre dragi, pe care le asteptam sa revină.

 7. CAMELIA

  Multumesc Milvus pentru tot efortul facut pentru ca eu sa ajung partenerul de zi cu zi al acestor berze, prietenele, protejatele si dragele mele din aceasta vara. Tpt respectul pentru echipa Milvus.

 8. gobico

  08:02 UN CIOARA FACE CURATENIE, EA ESTE STAPANUL CUIBULUI

 9. Maria

  Cuibul gol.🥲

 10. Gina

  Ora 21:45 barzuca e in cuib.

 11. ,DANIELA

  ORA 21.21..O BARZUCA IN CUIB…CE FRUMOASA E !!!DAR CAM NELINISTITA….NOAPTE BUNA!!!CE BINE CA INCA LE MAI VEDEM…..

 12. Brigita

  Buna seara, … la ora 20.05 pare a fi stapanul, jupanul barzoi…sa vedem daca ramane singur pe timpul noptii, …numai bine,

 13. Brigita

  Avem barzuca…ora 20.33…

 14. Maria

  Mai sunt doar două berze la ora 2.40.In curând o să ne uităm la cuiburile goale.

 15. Nicoleta

  Încă ne mai bucurăm de ele. Ce bine că nu au plecat! Sunt două berze ora 22:04

 16. gobyco

  Doi berze la ciuba!

 17. ,DANIELA

  URAAAAAAAS..19.33..BARZUCA IN CUIB…..NU A PLECAT…..SEARA BUNA !!!!!

 18. Brigita

  S-a intors o barzuca… eu acum o vad, la ora 00.20.

 19. Brigita

  … surpriza… au si plecat… iata ca mai zboara si noaptea, exceptiile confirma regula,…ora 22.10

Lăsați un comentariu