Ți-ar plăcea să-i mângâi pe viitorii exploratori ai Africii?

Adulții și puii de barză albă vor începe în august drumul lung către continentul African, pentru a petrece iarna într-un loc mai călduros, unde au hrană din belșug.

Puii încă își petrec zilele în cuib, așteptându-și părinții, dar în luna iulie vor începe antrenamentele de zbor. Asta este perioada ideală pentru inelarea lor. Inelele speciale, care vor fi montate pe picioarele puilor nu îi vor incomoda în nici un fel și ne oferă nouă posibilitatea de a-i urmări și de a afla informații cu privire la rutele lor de zbor, șansele de supraviețuire și cauzele unor eventuale decese.

Grupul Milvus va organiza inelarea puilor de barză în trei județe. La aceste evenimente oricine este binevenit, iar cei prezenți vor avea șansa de a urmări de îndeaproape întregul proces de inelare.

Iată unde vor avea loc evenimente de inelare:

  • Județul Cluj:

Vlaha: 20 iunie, ora 9

                  – Săvădisla: 20 iunie, ora 10:30

                                    În ambele locații vor coborâ un pui din cuib.

  • Județul Harghita:

                  – Sânpaul: 27 iunie, între orele 9-14

                        Această localitate este preferată de berze, fiind un număr semnificativ de cuiburi. Din acest motiv aici inelarea va dura mai mult și toți cei interesați vor avea posibilitatea de a vedea de aproape aceste păsări.

  • Județul Mureș:
    – Inelarea va avea loc în data de 29 iunie (joi). Vom începe la ora 8:30 în Călușeri, apoi ne mutăm în Icland, Ernei, ca la ora 10 să inelăm puii de barză Dumbrăvioara.

Mulțumim companiei de furnizare Electrica și Primăriei Comunei Săvădisla.

Lăsați un comentariu