Vești bune de la cuibul de barză de la Dumbrăvioara!

Din martie până în aprilie, iubitorii de berze au asistat pasiv la destrămarea materialului  din cuibul de berze din cauza „furăcioaselor” stăncuțe, dar și a berzelor din cuibul vecin. Cuibul se împuțina, toată lumea transporta materialele din cuib, nimeni nu construia! Din când în când mai apărea câte o barză, chiar și una cu un inel colorat, dar până acum, nicio pereche nu a ocupat cuibul.

Încet, încet, iubitorii de berze și-au pierdut speranța că vor exista pui în cuib, la fel ne-am simțit și noi când am văzut că până la data de 10 mai nu s-a întâmplat nimic. Și totuși, minunea s-a întâmplat pe 16 mai: în cuib a apărut o pereche de berze, iar cuibul începe să capete contur din nou!

Se pare că perechea este formată din berze tinere (de 3 – 4 ani), sunt un pic în întârziere cu cuibărirea, dar dacă vor depune ouă în timp util, mai au șanse să crească puii. Avem parte de un nou sezon plin de surprize – vă dorim vizionare plăcută în noua noastră aventură cu berzele de la Dumbrăvioara!

AICI puteți urmări camera web.

Lăsați un comentariu

This Post Has 3 Comments

 1. TANTA ALISTAR

  @ Bine ne-am regasit !!!Nu am cuvinte sa va multumesc pentru surpriza de anul acesta !!! MINUNILE ASTEA MICI SUNT DE-A DREPTUL FERMECATOARE CU TOT CU PARINTII LOR !!!
  ………………..
  Jó estét – Én már öreg fan club Milvus !!! Köszönöm szívvel idei meglepetés !!! Veszem szeretettel !!!
  @ Nos találtunk !!! Nincs szó, hogy köszönöm a meglepetés ebben az évben !!! Kis csodák ezek egyenesen elbűvölő minden szülő !!!

 2. Corina

  Mi s-a parut mie, sau era un ou in cuib saptamana trecuta? Ce s-a intamplat?

 3. Liz

  Povestea a inceput bine si sper din suflet ca va fi una cu … happy end!