Susținem tinerele talente și în 2023!

Acordarea Bursei Milvus studenților pasionați de cercetare în domeniul ecologiei și protecției naturii este o tradiție cu care ne mândrim din 2005. Zece studenți au aplicat la programul nostru de burse din acest an, și din cele zece proiecte am ales să finanțăm următoarele trei:

  • Kovács Kinga va implementa proiectul intitulat „BeeHost – Adoptă un hotel pentru albine solitare în Cluj-Napoca”;
  • Opra Boglárka va efectua un studiu comparativ al comunităților de artropode din păduri cvasivirgine și păduri cultivate;
  • Fejér Henrietta va studia caracteristicile de utilizare a habitatului de către populațiile a două specii protejate de fluturi simpatrici dintr-o rezervație naturală din Transilvania.

Profităm de ocazie ca să felicităm bursierii noștri de anul trecut pentru realizarea studiilor sponsorizate! Laura-Teodora Tănase a evaluat starea de conservare a omidei de mare Cakile maritima ssp. euxina pe malul Mării Negre, iar Nándor Erős a pornit o monitorizare pe termen lung a populațiilor de amfibieni într-o arie protejată din județul Cluj.

Prin aceste burse, Asociația Grupul Milvus a susținut financiar în ultimii șapte ani 24 de proiecte studențești. Suntem siguri că prin banii investiți în următoarea generație de biologi și ecologi contribuim pe termen lung la protecția patrimoniului natural.

Lăsați un comentariu