Susținem tinerele talente și în 2021!

Acordarea Bursei Milvus studenților pasionați de cercetare în domeniul ecologiei și protecției naturii este o tradiție cu care ne mândrim din 2005. Șapte studenți au aplicat la programul nostru de burse din acest an, însă am ales să finanțăm două proiecte prin burse în valoare a câte 4000 de lei fiecare. Astfel, Geanina-Magdalena Iacob (Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca) va evalua populațiile de Paracossulus thrips (Lepidoptera, Cossidae) în județul Cluj, iar Vasilica Loghin (Universitatea „Alexandru Ian Cuza”) va studia factorii care influențează succesul reproductiv al sfrânciocului roșiatic (Lanius collurio) în județul Neamț.

Anul acesta nu ne-am mulțumit doar cu finanțarea planurilor de cercetare ale bursierelor noastre, am acordat două premii speciale pentru doi câștigători ai secțiunii de Biologie ai celei de-a 35-a ediții a Conferinței Științifice Studențești Maghiare. Varga Dóra (Universitatea „Eötvös Loránd”, Ungaria) pentru revizia taxonomică a ciupercilor din genul Amanita din Ungaria, și lui László Márk (Universitatea „Eötvös Loránd”, Ungaria) pentru studiul faunistic al Ortopterelor din Munții Matra.

Cele două premii constau din o afiliere de membru la organizația noastră timp de un an, un tricou și suma de 100 de euro, câștigătorii fiind desemnați de juriul competiției.

Lăsați un comentariu