Legyél te is kincsvadász!

Mindannyian álmodtunk már arról gyerekként, hogy egyszer térképet ragadunk és megtaláljuk az elrejtett kincset. Felnőttként is folyamatosan vágyunk a kalandokra, a felfedezésre, és az ezzel járó izgalomra. És most megkaphatjuk ezt az élményt, hiszen erről szól a Geocaching!

A geocaching egy szórakoztató, szabadidős játék, amelyben a résztvevők világszerte elrejtett dobozokat keresnek meg GPS-koordináták alapján. A játék már több mint 20 éves múlttal rendelkezik, az első geoládát 2000-ben rejtették el az Egyesült Államokban. Azóta világszerte több mint 3 millió ládát helyeztek el különböző természetjáró és turisztikai helyszíneken, így a keresők megismerkedhetnek más játékosokkal, és feljegyezhetik élményeiket.

A kihívásban bárki részt vehet, aki szereti az izgalmas, szabadtéri játékokat, nem riad vissza egy kis felfedezéstől és szívesen részt vesz egy valós kincskereső játékban. A ládák általában könnyen megközelíthető helyeken találhatók, de érdemes odafigyelni a környezetünkre és elkerülni a veszélyes helyeket akár a keresés során, akár egy geocache elhelyezésénél.

A geoládák rendkívül változatosak, lehetnek egyszerűek, kis dobozokban elrejtett apróságokkal, de vannak nagyobb méretű ládák is, amelyek tele vannak rejtvényekkel, kihívásokkal és útmutatókkal. A játék során találkozhatsz olyan ládákkal is, amelyek tematikák köré épülnek. Ezek fókuszálhatnak helyi történelmi eseményekre, lehetnek különleges környezetben elrejtett ládák, vagy olyan földrajzi témák, melyek során a résztvevők egy-egy országot, vagy régiót fedeznek fel. Ilyen sorozatot alkotnak a ClimateQuest-es geoládák is.

Az elmúlt években 8 ország egyesített erővel létrehozott egy olyan geocaching-kihívást, melynek középpontjában a klímaváltozás áll. A projekt célja, hogy globálisan mozgósítsa az embereket és felhívja a figyelmet a klímaváltozás környezetre gyakorolt hatására és veszélyeire. Ebben vesz részt a Milvus Csoport is, akik 6 ClimateQuest-es geoládát helyeztek el Románia különböző vizes élőhelyein: https://climategame.eu/climatequest/home/

A geocaching tehát nem csupán egy szórakoztató játék, hanem egy életre szóló kaland is, amely segít felfedezni a világot és a körülöttünk lévő környezetet. Ha ezzel meghoztuk a kedved a kincskereséshez, akkor itt az ideje letölteni az applikációt, és indulhat az élményekkel teli kaland!

Szóljon hozzá