Klímamozaik – Közérthetően a klímaváltozásról

Hogyan is érint minket a klímaváltozás? Tényleg hatással van ránk? Hétköznapi emberként egyáltalán tudunk tenni ellene?

Ezek korunk talán legfontosabb kérdései.  A kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Biológia-Geológia karán működő szakosztályban, a BÖSZ-ben (Biológia és Geológia szakosztályban) tevékenykedő diákokat és a Milvus Csoport “Game on! Don’t let climate change end the game” klímavédelmi projektjének nagyköveteit egyaránt foglalkoztatja a kérdés, hogyan lehetne elérhetőbbé tenni a nagyközönség számára a klímaváltozással kapcsolatos tudományos információkat.

Láng Borbála, Dobos Írisz, Simon Lilla, Kecskés Péter (BÖSZ, klímanagykövetek), Erős Nándor (BÖSZ) és Györfy Borbála (Milvus Csoport) azért hozták létre a Klímamozaik című eseményt, hogy a biológiai sokféleség nemzetközi napján a fenntarthatóság témáját minél változatosabb szemszögekből járhassák körül. A konferencia kötetlen beszélgetései során szeretnének valamiféle útmutatót adni a hétköznapi ember számára, hogy mindennapjai során mit tehet a klímaváltozás ellen. 

 A konferencia 2021. május 22-én, szombaton 16:00 órakor kezdődik.

Az esemény programja:

Klímamozaik – A fenntarthatóság sok arca

-multidiszciplináris konferencia-

2021. május 22. – A biodiverzitás világnapja

Program:

16:00 – 16:30: Dr. Hetesi Zsolt fizikus – Az éghajlatváltozás tudományos háttere és néhány elterjedt szkeptikus hiedelem című előadása

16:30 – 16:40: szünet

16:40 – 17:10: Biodiverzitás és klíma – beszélgetés dr. Markó Bálint biológussal és dr. Silye Lóránd geológussal

17:10 – 17:40: Természet- és emberbarát városok – beszélgetés dr. Hartel Tibor és Fülöp Tihamér biológusokkal

17:40 – 17:50: szünet

17:50 – 18:10: Az ökológiai lábnyom csökkentése otthon – beszélgetés Gál Enikő épületgépésszel

18:10 – 18:50: De mit tehet az egyén? – beszélgetés Antal Éva (Vászonzsákoslány) influenszerrel és Kakassy Blanka mentálhigiénés szakemberrel.

A szervezők szerint a fiatal felnőtt generációnak szüksége van arra, hogy feltehesse kérdéseit, megoldásokat találjon a mindennapi életében, hisz azon generáció részei, akik életük során a leginkább kitettek a klímaváltozásnak.

A Milvus Csoport büszke, hogy klímanagykövetei ilyen formában szólítják meg kortársaikat és tálalják érthető formában a klímaváltozás okozta problémákat.

A részvétel a zoom felületen regisztrációhoz kötött, amely az alábbi linken elérhető

.

Az eseményt élőben is lehet majd követni a konferencia Facebook oldalán.

Az eseményre minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Szóljon hozzá