Fii și tu vânător de comori!

Cu toții am visat când eram copii că într-o zi vom primi o hartă și vom găsi comoara ascunsă. Ca adulți, căutăm în continuare aventuri, descoperiri și emoții. Iar acum putem avea parte de această experiență, pentru că despre asta este vorba în Geocaching!

Geocaching-ul este un joc distractiv în aer liber, în care participanții caută cutii ascunse în întreaga lume, cu ajutorul unor coordonate GPS. Jocul are o istorie de peste 20 de ani, prima geocutie fiind ascunsă în anul 2000 în Statele Unite. De atunci, au fost plasate peste 3 milioane de cutii în diverse locații: trasee de drumeție și puncte turistice din întreaga lume, permițând căutătorilor să cunoască alți jucători și să își înregistreze experiențele.

Oricine poate participa la această provocare dacă iubește jocurile în aer liber, nu se teme de puțină aventură și este încântat să participe la un joc real de vânători de comori. Cutiile sunt în general amplasate în locuri ușor accesibile, dar este important să fim atenți la mediul înconjurător și să evităm locurile periculoase atunci când căutăm o geocutie sau când o ascundem noi.

Geocache-urile sau geocutiile pot fi extrem de variate, de la cele simple, cu obiecte mici ascunse în cutii mici, la cele mai mari, pline de puzzle-uri, provocări și indicii. În timpul jocului, puteți găsi și cutii tematice, care se concentrează pe evenimente istorice locale, care sunt ascunse în locuri speciale, sau care abordează teme geografice, în care participanții descoperă o țară sau o regiune.  Geocache-urile ClimateQuest formează o asemenea serie de cutii.

În ultimii ani, 8 țări și-au unit forțele pentru a crea o provocare de geocaching axată pe schimbările climatice. Scopul proiectului este de a mobiliza oamenii la nivel global și de a atrage atenția asupra impactului și pericolelor pe care le are schimbarea climatică asupra mediului. Grupul Milvus este de asemenea implicat în acest proiect și a plasat 6 geocache-uri ClimateQuest în diferite zone umede din România: https://climategame.eu/climatequest/home/

Așadar, geocaching-ul nu este doar un joc distractiv, ci și o aventură de o viață, care ne ajută să descoperim lumea și mediul înconjurător. Dacă ți-am stârnit interesul pentru căutarea comorilor, e timpul să descarci aplicația și să începi aventura!

Lăsați un comentariu