Miért fontos a természet? … mert szükségünk van rá. Ezért kell megtanuljuk hogyan tudjuk biztosítani a következő generációk számára is. Egy olyan új közösséget szeretnénk építeni, mely megérti és fontosnak tartja a természetvédelmet, életmódját is ennek megfelelően alakítja. Tevékenységeink célja egy olyan új generáció nevelése, mely szeret időt tölteni a természetben, jobban ismeri és tiszteli az élőlényeket. Szeretnénk, a fiatalok mellett a felnőtt lakosságot is fogékonnyá tenni a természet- és környezetvédelem problémái iránt. Ezt elsősorban a diákságra és a pedagógus  társadalomra hatva igyekszünk megvalósítani, de emellett a különböző területeken érdekeltek számára is igyekszünk természetkímélő lehetőségeket felmutatni.

Program felelős: Kis Réka Beáta, email: reka.kiss@milvus.ro, office@milvus.ro, telefon: 0725-226175, 0723-929170.

A családi tagsággal rendelkező gyerekek a Milvus Csoport környezeti nevelési tevékenységeiben 20%-os árkedvezménnyel vehetnek részt!

A konkrét természetvédelmi tevékenységek mellett nagyon fontosnak tartjuk a fiatalokkal és a velük állandó kapcsolatban lévő pedagógusokkal való programok megvalósítását is. Már a ’90-es évek közepétől látogattuk az iskolákat, vetítéseket tartottunk madarakról saját készítésű, ma már inkább megmosolyogtató diákkal. Azóta a nevelési tevékenységek szélesebb tárházával igyekszünk elérni a fiatal generációt. Alkalmi és rendszeres foglalkozásokból álló interaktív programot dolgoztunk ki az óvodás és iskolás korosztály számára.

Mára már több mint ezer tevékenységünkön, több, mint 15 ezer gyerek vett részt az elmúlt években. A különböző kompetenciákat igénylő versenyeinkkel pedig szeretnénk megmozgatni a természeti értékek iránt nem közvetlenül érdeklődő gyereket is. Igyekszünk minél több olyan programot biztosítani, amikor terepen ismertethetjük és szerettethetjük meg a gyerekekkel a természet ajándékait. Ezeket különböző erdei iskolai programok, terepkiszállások, iskola másként hét programok keretében valósítjuk meg.

Talán legnagyobb hatással a gyerekekre az erdei iskolai táboraink vannak. Itt a gyerekek a civilizációs hatásoktól elzárva, a természet szabályaihoz alkalmazkodva ismerkedhetnek meg az élővilág minden területével.

Több, mint 900 pedagógus vett részt képzéseinken. Számos kiadványunk jelent meg, amely segítheti a természet iránt érdeklődő fiatalokat és velük foglalkozó pedagógusokat: miniatlasz, lábnyom határozó, madaras kifestő, környezeti nevelési játékgyűjtemény, különböző pedagógia csomagok (Natura- dascăl pentru dascăli + ilustrații, Madáretetési tanácsok).

A mellettünk felnövekedett nemzedékből néhányan kollégák, szakma-közeliek lettek, de elsődleges célunk az, hogy olyan generációk nőjenek fel, akik az élet bármely területén is tevékenykedve a természetet alapvető értékként, szükségletként kezelik.