Berzele – vedetele camerei web de la Dumbrăvioara

IMG_0663Dragi Prieteni ai berzelor

vă invităm la un nou sezon dedicat vieții berzelor albe (Ciconia ciconia) din localitatea Dumbrăvioara! Și nu oricum! Fiți atenți, monitorizați cuibul și dați-ne de veste când ajunge prima barză în cuib. Primul care ne va semnala data la care a sosit pasărea va primi un pachet promoțional din partea Grupului Milvus!

Fă-ne dovada cu un printscreen și trimite-ni-l pe pagina noastră de Facebook sau la adresa iulia.vizi@milvus.ro. Premiul pentru tine conține un tricou, o agendă un pix și alte publicații Milvus.

Click pentru CAMERA WEB DIN DUMBRĂVIOARA

Anul trecut, camera web a fost un succes, vizitată de 334 342 ori din partea a 64 865 utilizatori(calculatoare). Maximul de vizitatori s-a înregistrat într-o singură zi, în perioada de cuibărit, când au avut loc 9 469 vizualizări.

2015 nu a fost un an ușor pentru berze. Între 15 și 23 aprilie, au fost depuse cinci ouă, din care au eclozat doar patru pui. La începutul lunii iunie doar doi pui mai erau în viață, acest lucru s-a datorat, probabil, vremii deosebit de reci și a ploilor cu gheață.
Pe 29 iunie am fost martorii unei adopții reușite: unul dintre puii căzuți dintr-un cuib din Brâncovenești au fost primit în cuibul monitorizat de camera web, s-a adaptat și, sperăm noi, a ajuns cu bine în Africa.

Postările publicate în secțiunea COMENTARII nu reprezintă punctul de vedere al Asociației  pentru Protecția Păsărilor și a Naturii „Grupul Milvus”, în afară de acele comentarii care poartă titlul „Milvus Group”.

This Post Has 44 Comments

 1. Magda

  Ce mult mă bucur că toată familia e întreaga și fericită, noapte bună puișori!!!

 2. Magda

  Bună seara, nu știu ce s a întâmplat cu o barza că nu a venit la cuib…!!!

 3. Eva csedo

  Valaki tudjae hogy hovatunt el e negyedik fioka a tegnap este meg meg volt?

 4. Magda

  Bună dimineața, azi am văzut că un puiuț nu a rezistat ploii de ieri, îmi pare tare rău, nu știu ce se va întâmpla cu el!!!

 5. Mailat cornel

  Vedeți ca unu a murit

 6. Dan

  In toata tara problema a aceeasi… se intorc tot mai putine. Le urmaresc de cativa ani si din pacate asta e situatia.

 7. Gida Ion

  Urmarim de cateva zile sosirea berzelor dar …nu mai apar. Oare ce s-o fi intamplat?

 8. dragu eugenia

  Au trecut cateva ore si perechea nu se desparte, mi-e drag de ele cand le vad in cuib, tandre, punand la cale viata de familie…….

 9. Manna

  Ket golya van a feszekben. Sunt doua berze in cuib.
  Mai multe comentarii si mai recente gasiti pe pagina web cu camera.

  1. dragu eugenia

   trebuie sa multumim fam. Barta ptr. aceasta posibilitate de a fi alaturi de noua familie de berze- adica fam. 2016, multa sanatate fam. Barta……

 10. vlad

  si-a parasit la camera principala barza ciubul?

 11. Ariana

  La Dumbravioara aceeasi problema. Sau calculatorul meu e ”bolnav” ?!

 12. Ariana

  E ceata la Carani ? Imaginea nu e clara, parerea mea, nici camera nu e prea bine pozitionata nu focuseaza direct pe/in cuib.

 13. Ariana

  Scuze, vulturi pescari !

 14. Ariana

  Sunt cuiburi goale…Ce pacat… La Carpinis s-au intors berzele, s-au intors si perechea vultilor pescari, au amenajat cuibul. Sunt tare frumosi. Oare se vor mai intoarce si in celelalte cuiburi sau e tarziu ?! In anul trecut au fost pui multi si frumosi, si adopatati. Oare ce va fi in acest an ???

 15. Celis

  Unde sunt berzele? Au stat putin si au plecat.Nu le mai vad

 16. Monica

  Este o barza in cuib !!

Lăsați un comentariu