A gólyák – a sáromberki web kamera sztárjai

IMG_0663

Kedves Gólyabarátok,

idén is meghívjuk Önöket a sáromberki fehér gólyák (Ciconia ciconia) életének megfigyelésére! És nem is akárhogy! Kísérjék figyelemmel a fészket, és tudassák velünk, amikor az első gólya megérkezik a fészekre.

Aki elsőként jelzi a gólya jelenlétét a fészken egy Milvus Csoport nyereménycsomagban részesül!

Készíts egy printscreen képet és küldd el nekünk Facebookon vagy a iulia.vizi@milvus.ro email címre. A jutalomcsomag egy pólóból, határidőnaplóból, írószerből és egyéb Milvus kiadványokból áll.

Itt érhető el a SÁROMBERKI WEBKAMERA

A webkamera a múlt évben nagy sikernek örvendett, mintegy 64 865 felhasználó 334 342 alkalommal jelentkezett be. A legtöbben a költési időszakban követték figyelemmel a gólyákat és olyan is volt, hogy egyetlen nap alatt 9 469-en jelentkeztek be.
2015 nem volt egy könnyű év ami a gólyáink költési sikerét illeti. Április 15 és 23 között öt tojást raktak le, amelyekből csak 4 fióka kelt ki. Június elején már csak két fióka volt életben, amit valószínűleg a különösen hideg időjárásnak és a jégesőknek tulajdoníthatunk.

Június 29.-én egy sikeres örökbefogadásnak lehettünk tanúi: egy marosvécsi fészekből kiesett fiókát fogadtak be a szülők a web kamerával ellátott fészekbe, a fióka alkalmazkodott, kirepült, és reméljük, hogy szerencsésen megérkezett Afrikába az első vonulása során.

A „Milvus Group” által közzétetteket kivéve, a lenti HOZZÁSZÓLÁSOK nem feltétlenül tükrözik a „Milvus Csoport” Madártani és Természetvédelmi Egyesület hivatalos álláspontját és véleményét.

Szóljon hozzá