Schimbări importante în aplicația OpenBioMaps!

A apărut o versiunea nouă a aplicației OpenBioMaps pentru Android. Iată câteva noutăți și schimbări importante:

1. Dacă nu s-a întâmplat deja în mod automat, vă rugăm să instalați manual versiunea nouă (1.9.12) deoarece, în curând, anumite schimbări vor face versiunea precedentă nefuncțională.

2. Listele complete de specii vor trebui înregistrate într-un formular separat. Formularul Observații ocazionale nu va mai permite acest lucru.

3. A devenit posibilă înregistrarea track-urilor GPS. Există două moduri de înregistrare a track-ului: una manuală care poate fi pornită oricând în meniul Track, respectiv una legat de sesiunile de observații, care vor fi pornite/închise odată cu pornirea/închiderea sesiunilor (de ex. liste complete de specii, observații dintr-o schemă de monitorizare pe un punct sau traseu). Track-urile, deși se încarcă pe server, momentan încă nu pot fi vizualizate acolo. Sunt, însă, disponibile în aplicație –  meniul Track/Track-uri înregistrate, unde pot fi vizualizate și de unde pot fi descărcate.

4. De acum încolo pot fi încărcate în Observații și alte tipuri de fișiere, altele decât fotografii. Puteți încărca, de exemplu, înregistrări cu vocea speciilor auzite.

5. Track-urile și fotografiile ocupă destul de multă memorie. Din acest motiv, când simțiți că aplicația este mai lentă, vă recomandăm să ștergeți datele și track-urile sincronizate deja pe server, respectiv ocazional este recomandat și ștergerea cache-ului. Datele vor putea fi accesate prin aplicația web. Accesarea prin aplicația web a track-urilor nu este încă rezolvată (dar sunt stocate pe server, deci nu se pierd), dacă aveți nevoie de ele vă recomandăm să le descărcați prin aplicația de mobil înainte de a le șterge. Dacă doriți să descărcați deodată toate track-urile, puteți folosi funcțiunea Export/Export track.

Lăsați un comentariu