Povestea unui huhurez buclucaș și alte știri din Centrul de Reabilitare

Problemele de coordonare ale unui huhurez mare l-au adus la Centrul de Reabilitare a Animalelor Sălbatice din Tîrgu Mureș. Consultat de dr. Borka Levente și îngrijit de Milvus, pasărea a dat semne clare de înzdrăvenire. Dar situația urma să ia o altă turnură.

Pregătită de eliberare într-o pădure din apropierea orașului, pasărea a intrat în camera video care filma eliberarea, destabilizând-o inclusiv pe colega care asista la eveniment. Și așa, pasărea s-a împotmolit în crengi cu colegă cu tot. Fără nicio rană (nici la pasăre, nici la colegă), huhurezul a ajuns la Sînsimion, într-o volieră mare pentru a face mai multe exerciții de zbor înainte de a fi eliberat. Cine știe, poate a doua oară va fi cu noroc!

În luna octombrie, Centrul a primit în grija sa nouă păsări din speciile: barză albă, șoimul rândunelelor, ciuf, huhurez mic, sticlete, scatiu, ciuf de pădure, guguștiuc, șorecar comun, sosite din mai multe regiuni ale țării.

Din păcate, Poliția locală din Târgu Mureș ne-a predat mai multe colivii cu păsări braconate, câteva păsări au fost imediat eliberare, însă alte trei păsări au murit. Din păcate acest fenomen este în floare, dar facem tot posibilul să colaborăm cu autoritățile să minimalizăm efectele. Cel mai la îndemână lucru ar fi ca oamenii SĂ NU MAI CUMPERE păsări. Locul lor este în natură! Mai mult, acestea nu sunt obișnuite cu captivitatea și vor deceda.

Vă reamintim că rețeaua noastră de salvare a animalelor sălbatice vă stă la dispoziție pe wildliferescue.ro, iar la telefonul verde – 0722 533816 primiți consultanță pentru fiecare caz în parte. În luna octombrie au fost preluate 35 de apeluri telefonice.

Lăsați un comentariu