Pescăruși fericiți

În această perioadă ajung la noi mulți pui, căzuți din cuib, care încă nu se pot descurca singuri în libertate. Cei doi pescăruși au fost găsiți pe străzile din Cluj Napoca și duși la Facultatea de Medicină Veterinară. De aici au ajuns la noi și au fost îngrijiți timp de 11 zile.

Într-o zi frumoasă de vară specialiștii noștri au considerat că a venit momentul să se alăture altor pescăruși. De această dată ne-a însoțit și ambasadoarea noastră, reporterul TVR Simona Boanta. Simona a așteptat cu nerăbdare să ajute și să fie parte din povestea celor doi pui de pescăruși. După ce au primit inele ornitologice a urmat drumul către libertate. Găsirea locului potrivit pentru eliberare nu este tot timpul o misiune ușoară. După mai multe ore de căutări am găsit o colonie de pescăruși care își duceau veacul în zona lacurilor din Fărăgău, județul Mureș.

Fiecare eliberare este emoționantă. Bucuria noastră a fost mare, când am văzut că puii eliberați au fost observați de ceilalți pescăruși și s-a născut o legătură instantă între ei.

Lăsați un comentariu