OpenMammalMaps îți așteaptă observațiile

Grupul Milvus lansează o caldă invitație de colaborare.

Contribuind la OpenMammalMaps furnizezi date către noul Atlas al Mamiferelor din Europa (proiectul EMMA2), și nu numai.

Astfel, sprijini un proiect comun european! Baza de date cuprinde la acest moment mai mult de 20 000 de observații a peste 91 de specii, dar cu siguranță este loc de mai mult! Coordonatorul Zsolt Hegyeli este de părere că baza de date OpenMammalMaps trebuie să fie dezvoltată și îmbunătățită constant mai ales că există uriașe „pete albe” pe harta României, dar și o serie de specii de mamifere puțin cunoscute.

Dacă vrei să îți împărtășești observațiile despre șoareci, pârși, căprioare, nevăstuici sau chiar lilieci, te încurajăm să ne contactezi pe adresele office@milvus.ro, zsolt.hegyeli@milvus.ro sau pe Facebook pentru a te putea înregistra în baza de date. Mai mult, pe lângă versiunea desktop, OMM poate fi folosită și prin intermediul unei aplicații, direct în teren (aceasta poate fi descărcată de aici: http://openbiomaps.org/.

Toate observațiile pe care le faci sunt valoroase, un scop al bazei de date este asigurarea accesului liber la datele colectate de amatori sau profesioniști. Știința, educația, conservarea naturii sau multe alte domenii pot profita de acest lucru și, poate în timp, chiar îmbunătăți modul de interacțiune cu Natura.

Fii parte a proiectului și cutreieră în natură!

Lăsați un comentariu