Várjuk megfigyeléseidet az OpenMammalMaps adatbázisba!

A Milvus Csoport együttműködésre buzdít.

Az OpenMammalMaps adatbázisba feltöltött adataiddal egyebek mellett az új Európai Emlősatlaszhoz (EMMA2 projekt) szolgáltathatsz fontos hazai adatokat. Ilyenképpen egy átfogó európai projektet támogatsz.

Adatbázisunk jelenleg 91 emlősfaj több, mint 20000 megfigyelését tárolja, azonban ennél sokkal többre lenne szükség. Hegyeli Zsolt, az adatbázis koordinátora szerint, az OpenMammalMaps folyamatos használatára és javítására lenne szükség ahhoz, hogy eltüntessük az emlősök elterjedésének nagy „fehér foltjait” Románia térképéről.

Amennyiben te is szeretnéd megosztani megfigyeléseidet egerekről, pelékről, denevérekről vagy bármilyen más vadon élő emlősről, kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot az office@milvus.ro vagy a zsolt.hegyeli@milvus.ro email-címek egyikén, vagy Facebookon ahhoz, hogy bejelentkezhess az adatbázisba. Ugyanakkor a desktop változat mellett az OMM egy mobiltelefonos alkalmazáson keresztül is elérhető itt: http://openbiomaps.org/, amelynek segítségével közvetlenül, terepen töltheted fel adataidat.

Bármilyen megfigyelés hasznos lehet, adatbázisunk egyik célja pedig az, hogy lehetővé tegyük a szakemberek és lelkes amatőrök adataihoz való gyors, egyszerű hozzáférést. Az adatok tudományos, nevelési, természetvédelmi vagy egyéb célokra használhatók, és idővel a természethez való hozzáállásunkat is alakíthatják.

Légy része a projektnek, töltsd fel megfigyeléseidet!

Szóljon hozzá