OpenBirdMaps, bază de date susținută de Grupul Milvus, printre contributorii cu date la cea mai nouă versiune a EuroBirdPortal

eurobirdportal.org

EuroBirdPortal, lansată de European Bird Census Council este un repozitoriu de date despre distribuția păsărilor, care unifică datele a 81 de instituții partenere din 29 de țări din Europa. Principalul scop al acestuia este de a prezenta pe nivel european distribuția speciilor și variația temporală (sezonală, anuală) a distribuției. EuroBirdPortal este un exemplu excelent de citizen science, care arată potențialul uriaș în utilizarea datelor furnizate de sute de mii de iubitori ale naturii voluntari și profesioniști, de pe întregul continent european în vedea generării de rezultate noi, nemaivăzute.

OpenBirdMaps, baza de date susținută de Grupul Milvus, care vizează colectarea informației despre distribuția păsărilor în România și este dedicată asigurării accesului la aceste date în diferite scopuri non-comerciale, s-a alăturat acestei inițiative în 2017, furnizând sute de mii de date din perioada 2010-2016. Observațiile au fost colectate atât de echipa Milvus, cât și de voluntari respectiv alte organizații care au decis să contribuie la OpenBirdMaps. Pe această cale dorim să vă mulțumim!

Noua versiune EuroBirdPortal lansată azi este îmbunătățită cu 40 de milioane de noi înregistrări colectate în primul rând în 2016 și afișează hărți animate pentru 105 specii de păsări, care arată dinamica săptămânală a distribuției speciilor. Acestea se pot consulta și pe o perioada retrospectivă de 7 ani! Vă invităm să navigați pe cel mai mare și mai dinamic flux de date colectate de la oameni privind biodiversitatea din Europa: eurobirdportal.org! OpenBirdMaps va transmite în continuare datele la EuroBirdPortal. Vă invităm să contribuiți și Dumneavoastră la acest proiect uriaș, încărcând cât mai multe și cât mai frecvent observații de păsări! Dat fiind faptul că în EuroBirdPortal sunt prezentate schimbările săptămânale, merită să încărcați o specie chiar și din același loc în fiecare săptămână, pentru că nu o faceți degeaba. Datele Dumneavoastră vor fi folosite!

Lăsați un comentariu