O nouă provocare OBM pentru luna martie și câștigătorul celei din luna februarie

Primăvara a început și păsările călătoare se întorc din nou la noi. În provocarea noastră din această lună vor participa la tragerea de sorți cei care observă următoarele cinci specii: barza albă, ciocârlia, graurul, mărăcinarul negru și sturzul cântător, și încarcă cel puțin o observație la fiecare specie în parte. Aceștia vor fi înscriși automat la tragere și câștigătorul/câștigătoarea va primi ca premiu un voucher în valoare de 100 lei la magazinul Mormota.

Graur ©Vajda József

În OpenBirdMaps observațiile pot fi încărcate după un proces simplu de înregistrare, mai precis după o invitație primită de la un utilizator deja înregistrat. Dacă nu cunoști pe nimeni, scrie-ne și îți trimitem noi o invitație!

Pentru utilizarea aplicației pe telefon îți recomandăm să parcurgi această prezentare, apoi să citești acest document dedicat înregistrării de date și sincronizării lor. Aplicația OpenBioMaps se poate descărca atât pe telefoane Android, cât și pe cele cu sistem iOS.

În luna februarie v-am provocat să încărcați cât mai multe specii de păsări. 70 de membrii au participat la provocare și numărul mediu al speciilor observate a fost de 28. Primi 10 observatori au identificat între 45 și 128 de specii. În urma tragerii de sorți câștigătorul din luna februarie este Mircea Braban cu 47 specii observate. Îl felicităm și cu această ocazie!

Lăsați un comentariu