Új OBM kihívás márciusra és a februári nyertesünk

Itt a tavasz, egyre másra bukkannak fel a vonuló madarak. Az OpenBirdMaps márciusi kihívásában öt, korán érkező madárfajból kell a hónap végéig legalább egy megfigyelést feljegyezni. Ezek: fehér gólya, mezei pacsirta, seregély, cigány csuk és énekes rigó. Az április eleji sorsolásban az vesz részt, aki mind az öt fajból feltölt legalább egy megfigyelési adatot. A nyertes ezóttal is egy 100 lejes vásárlási utalványt használhat fel a Mormota web-áruházban.

Seregély ©Vajda József

Az OpenBirdMaps adatbázisba regisztrációt követően lehet adatokat feltölteni, ehhez egy meglévő felhasználó meghívója szükséges. Írj nekünk és küldjük!

A telefonos alkalmazásához innen olvasd el a kezdetekhez fontos tudnivalókat, majd később itt találod az adatfelvétel és szinkronizálás fortélyait. Az OpenBioMaps elérhető Android és iOS  rendszerű telefonokra egyaránt.

A februári OBM kihívásban minél több faj gyűjtése volt a cél. Összesen 70-en töltöttek fel megfigyelési adatokat, átlagosan 28 fajról. Az első tíz feltöltőnél a fajok száma 45 és 128 között változott. A sorshúzás során Mircea Braban bizonyult szerencsésnek, aki februárban 47 fajt jegyzett fel. Gratulálunk neki!

Szóljon hozzá