Noi schimbări în OpenNatureMaps

Încă de anul trecut, bazele de date OpenNatureMaps s-au îmbogățit cu o prefață reînnoită, în care utilizatorii pot vedea datele zilnice pe harta țării. În plus, au fost afișate diverse statistici, atât cu privire la baza de date, cât și despre utilizatorii acesteia. Totodată, pentru a crește spiritul de competitivitate al utilizatorilor, pe pagina principală au fost adăugate clasamente.

O parte din inovațiile actuale păstrează elementele mai vechi ai paginii de pornire. Cu toate acestea, harta a fost înlocuită cu o versiune interactivă în care utilizatorii pot vizualiza datele încărcate în patru perioade de timp, pe care le pot alege. Lângă hartă, o listă  facilitează vizualizarea speciilor și a numărului de indivizi detectați într-o anumită perioadă. Astfel, harta interactivă nu este doar o modalitate de a consulta speciile observate în întreaga țară. Utilizatorii noștri pot accesa, cu ușurință speciile și statisticile elaborate pe baza acestor observații într-un anumit județ sau chiar într-o mică localitate. Mai mult, prin selectarea unei localități și a unui interval de timp, aceștia pot obține, de asemenea, un rezumat al speciilor observate în acea perioadă și în acea localitate.

Pe lângă informațiile de natură geografică, oferim posibilitatea de a vizualiza distribuția colectării datelor în timp. În acest scop, pe noua pagină de pornire au fost adăugate calendare. În acestea se poate vedea numărul de date încărcate într-o anumită zi. Ca și în cazul celorlaltor statistici sumare, utilizatorii pot vedea distribuția temporală a propriilor observații și a celor pentru întreaga bază de date.

Împreună cu noile caracteristici, ne apropiem încet, dar sigur, de o nou moment important în baza de date OpenBirdMaps. Dacă anul trecut, am împărtășit vestea că am ajuns la un milion și jumătate de încărcări, după un an, putem să vă anunță cu bucurie că  ne apropiem cu mare viteză de 2 milioane de date colectate.

Lăsați un comentariu