Románia is játékban akar maradni a természet védelméért

A Környezetvédelmi Ügyészség létrehozásának megszavazásával, a román parlamenti egy nagyon fontos lépést tett annak érdekében, hogy az életünk alapját képező biodiverzitás csökkenését és a környezetszennyezést mérsékelje.

Az ország végeredményben eddig is megfelelő törvénykezéssel rendelkezett, de a természet és környezetkárosítással kapcsolatos bűncselekmények felderítése nem tartozott a prioritások közé. Emellett akadályozta a folyamatot az is, hogy az ügyek felderítésén dolgozó szervek nem rendelkeztek a természet és környezetvédelem témájában megfelelő szaktudással. Az új ügyészség létrehozásával kiemelt szerepet kaphat a természetkárosítás problémaköre.

A Milvus Csoport örömmel üdvözli, hogy a parlamenti pártok többsége megszavazta a törvényt. Az erdeink, a biodiverzitás, a vízkészletek megóvása vagy környezetszennyezés csökkentése elengedhetetlen eszközei többek között a klímaválság megoldásának.

Jelentős előrelépésnek tartjuk, hogy Romániában végre komolynak tűnő szándék van a biodiverzitás megőrzésére és a klímaharcban is nélkülözhetetlen erdővagyonunk megóvására.

Ha a Környezetvédelmi Ügyészség az előzetes tervek szerint, természet és környezetvédelmi szakemberek bevonásával hatékonyan fog működni, akkor talán ez lenne az első olyan eset, amikor Románia az uniós elvárások törvénykezés elé menve végrehajtana egy stratégiát.

Az esetek csökkentésével szeretnénk segíteni az új ügyészség munkáját. Ezért a természeti károkozások megelőzéséért, mi tájékoztatással és tudatosítással minden tőlünk telhetőt megteszünk.

Game on Románia!

#climategameon #gameon #climategame #climatechange

Szóljon hozzá