România vrea să ”rămână în joc” pentru protecția naturii

Prin votul pentru înființarea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Mediu, parlamentul a făcut un pas foarte important înspre protejarea biodiversității și limitarea poluării mediului.

România a dispus de o legislație de mediu destul de bună și până în prezent, dar aparent, investigarea infracțiunilor de mediu nu reprezenta o prioritate pentru instituțiile abilitate. Un alt impediment în cercetarea acestor cazuri a reprezentat faptul că instituțiile răspunzătoare nu aveau la dispoziție resurse umane cu o expertiză necesară în domeniul infracțiunilor de mediu. Prin înființarea acestei direcții de investigare, cazurile majore privind diminuarea biodiversității pot căpăta o prioritate mult așteptată.

Grupul Milvus salută faptul că majoritatea partidelor politice au votat această inițiativă. Protejarea pădurilor, a biodiversității, a resurselor de apă sau diminuarea poluării, reprezintă printre altele, un pas indispensabil în soluționarea crizei cauzate de schimbările climatice. Considerăm un semnal pozitiv faptul că, aparent, există în România o intenție politică reală pentru menținerea biodiversității și protejarea pădurilor esențiale, printre altele, și în diminuarea efectelor încălzirii globale.

Sperăm că în conformitate cu planurile originale, direcția va funcționa eficient cu implicarea experților de mediu, și astfel România va implementa o strategie în fața majorității Uniunii Europene.

Vrem să venim în ajutorul instituției nou create prin diminuarea cazurilor la care trebuie să răspundă. Vrem să atingem acest scop prevenind infracțiunile de mediu, și vom face tot posibilul în acest sens, prin intermediul activităților de conștientizare și comunicare.

Game on România!

#climategameon #gameon #climategame #climatechange

Lăsați un comentariu