Körvonalazódik a sérült vadállatok megmentéséért létrejött hálózat

A Milvus Csoport és a Vets4Wild egyesületek által szervezett „Sérült vadállatok megmentése – állatorvosi szempontok” című konferenciára 80 hazai és külföldi részvevő érkezett Nyárádszeredába (Maros megye). A szakemberek, érdeklődők két napon keresztül olyan fontos témákat fejtegettek, mint a vadonélő állatok élősködői és fertőző betegségei, kezelési módjai, a barnamedve általános érzéstelenítése terepi körülmények között vagy a sarlósfecskék gondozása. Külföldi vendégeink – Bård Stokke (Norvégia), dr. Molnár Ladislav (Szlovákia), dr. Kertész Péter (Magyarország), Ivaylo Klisurov (Bulgária) – bemutatták Európa különböző vadállat-rehabilitációs központjainak működését illetve a mentett állatok természetbe való visszajutatásának lehetőségeit. Munkájukat példaként követjük!

IMG_6681

A konferencia egyik legfontosabb eleme a résztvevők bekapcsolódása a projektünkbe, Romániában az első, sérült vadállatok megmentéséről szóló hálózat létrehozása. A következő hetekben következik az együttműködési protokollok véglegesítése az új partnerekkel. A cél egy és ugyanaz: A SÉRÜLT VADÁLLATOK MEGMENTÉSE ÉS VISSZAENGEDÉSE A TERMÉSZETBE!

IMG_6658

A konferencia végén a meghívottak meglátogatták a nyárádszentsimoni Rehabilitációs Központot, ahol a Milvus Csoport és a Vets4Wild Egyesület bemutatták, hogyan járnak el segélyhívás esetén.

P1200876

Komáromi Réka, az „Országos hálózat létrehozása a sérült vadon élő állatok megmentéséért” projekt koordinátora szerint a konferencia sikerekkel zárult. A magas létszám bizonyítja, hogy az országban vannak állatorvosok, akik akarnak segíteni a sérült vadállatokon. Reméljük, hogy közös erővel sikerül egy párbeszédet kezdeményezni a Környezetvédelmi Minisztériummal, a sérült vadállatok rehabilitációs központjainak valós problémáiról.

A Román Állatorvosi Kollégium által is elismert konferencia az „Országos hálózat létrehozása a sérült vadon élő állatok megmentéséért” projekt keretében, az EGT 2009-2014 közötti időszakra vonatkozó támogatásából, a Civil Támogatási Alap Romániában program keretén belül jött létre.

Szóljon hozzá