Programunk célja

A most felnövő generáció életének egyik legnagyobb és legsürgetőbb problémája a globális felmelegedés. A jelenség, ebben az ütemben haladva mind a gazdasági, mind a szociális rendszert hamarosan fenekestül felforgatja, ráadásul nem csak minket, embereket érint, hanem minden élőlényt a Földön. A klímaváltozás többek között a biodiverzitás csökkenésének egyik fő okozója is. Ellenben ez fordítva is igaz, a tömeges fajkihalás gyorsítja, erősíti a felmelegedési folyamatokat és azok hatásait. Ezek pedig olyan ökoszisztéma szolgáltatások létét veszélyeztetik, melyek elengedhetetlexnek az emberi életéhez. Ha a globális felmelegedés folyamatát nem mérsékeljük, a természet olyan nélkülözhetetlen ellátó rendszerei kerülhetnek veszélybe mint a beporzás, a víz és élelem ellátás vagy a fertőző betegségek és a kártevők elleni természetes védelem.

A természetben működő sokoldalú kapcsolatok jelentős szerepet játszanak abban, hogy a Föld alapvető folyamatai az ember számára kielégítően működjenek. A globális felmelegedés elleni harcban pedig ezek különösen felértékelődnek. Legyen szó akár a fenntartható mezőgazdaság fontos tényezőjévé váló agrobiodiverzitásról, vagy akár a vízszabályozásban is nagy szerepet játszó erdővédelemről, társadalmunk nagyon keveset hall mérhetetlen jelentőségükről. A projektpartnerek éppen ebből kiindulva azért fogtak össze, hogy megosszák a létező ismereteket a globális felmelegedés az emberi társadalomra – különösen Európára és a fejlődő országokra – gyakorolt hatásáról és az esetleges megoldási lehetőségekről.

A projekt arra szeretné felhívni a fiatal generáció figyelmét, hogy mindennapi döntéseink nagyban befolyásolják a körülöttünk lévő világot. Európai polgárként, egy fogyasztói társadalom részeként, nem csak közvetlen környezetünkre, hanem a természetre és más fejlődő országokra és az egész bolygóra is hatást gyakorlunk. Ezen tények tudatában, egy fenntarthatóbb élet megteremtésének reményében, megszokott életünk lépéseit tudatosan kell meghoznunk, s mindemellett pedig, kötelesek vagyunk a helyi, az országos és az európai uniós döntéshozókra nyomást gyakorolni. Az Európai Unió döntéshozói pedig gazdasági, kereskedelmi és szociális szempontból is felelősséggel tartoznak azon fejlődő országok jólétéért, amelyek életminőségét közvetlenül vagy közvetetten befolyásoljuk.

A projekt fő üzenete, hogy a globális felmelegedés hatásainak mérséklése érdekében akár egyéni, akár kis közösségi, akár gazdasági és akár döntéshozói szinten, igenis tennünk kell.

A projekt:

Cím: Game on! Don’t let climate change end the game!
Támogató: Development Education and Awareness Raising Programme
Időtartam: 4 év (a projekt indulása: 2019 november)
Összköltség: 5.346.865 euro
Partenerek: A projekt a nemzetközi partnerségen alapul, célja egy olyan nemzetközi kommunikációs kampány megvalósítása, mely a globális felmelegedés problémájára hívja fel a fiatal generációk figyelmét
Partnerek:
CEEweb for Biodiversity
Christliche Initiative Romero e.V.
BROZ – Regional Association for Nature Conservation and Sustainable Development 
Bulgarian Biodiversity Foundation
Magyar Természetvédők Szövetsége
Lithuanian Fund for Nature
Latvian Fund for Nature
Na Mysli
PersonaR Ltd- kommunikációs partner

Cél: Az európai fiatalságot mozgósítani, hogy vegyen részt a globális felmelegedés következményeit enyhíteni kívánó tevékenységekben. Szeretnénk hozzájárulni, hogy jobban megértsék az éghajlatváltozás hatásait az emberek jóllétére, és lehetséges következményeit Európa és a harmadik világ országaira.

A projekt fő tevékenységei:

A téma iránti érzékenyítés

 • közvetlen kommunikáció
 • múzeumok bevonása
 • Geoládák elhelyezése
 • Oktatási anyagok készítése és terjesztése
 • Pedagógus továbbképzések szervezése a témában
 • Természettudományi ismeretekkel nem rendelkezők számára online kurzusok létrehozása

Fiatalok bevonása a kampányba

 • Ifjúsági nagykövetek bevonása
 • Újságíró képzés
 • Tapasztalatszerzés a globális felmelegedés hatásainak erősen kitett országokban

Életmódváltás a társadalomban

 • fesztivál zöldítés
 • Táborok szervezése
 • lobbitevékenységek döntéshozók elérése érdekében

Itt lehet minket követni: Facebook, Instagram

Ezt a weboldalt az Európai Unió pénzügyi támogatásával hozták létre és tartják karban. Tartalma a Milvus Csoport Egyesület kizárólagos felelőssége, és nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió véleményét.