Grupul Milvus la Mórahalom – conferință despre protecția mamiferelor

La începutul lunii aprilie, grupul de cercetători de mamifere din Grupul Milvus, în colaborare cu alți experți din țară, Ungaria și Germania a participat cu șapte prezentări și postere la o conferință de protecția mamiferelor.

Subiectele abordate de acestea au fost distribuția vidrei în România și preferința de hrană a acesteia la heleștee și pescării, recensământul populației de râs într-o zonă protejată cu ajutorul fotocapcanelor, detectarea genetică a hibridizării între pisica sălbatică și cea domestică, lipsa datelor faunistice din ultimele decenii în cazul unor mamifere, crearea noilor populații de orbete și prezentarea orbeților ca pradă a unor răpitoare și carnivore.

Conferința intitulată „Specii emblematice, carisme și specii umbrelă: ce poate face cercetarea mamiferelor pentru conservarea naturii?”, organizată la Mórahalom, în apropiere de Szeged a avut ca temă principală cercetarea speciilor de mamifere indigene ale Bazinului Carpatic, în special aspectele legate de conservare. Organizatorul principal a fost Societatea Biologică Maghiară în colaborare cu alte instituții, iar evenimentul face parte dintr-o serie de conferințe de biologie de conservare, organizate pentru a zecea oară. Pentru informații suplimentare accesați site-ul: http://www.mtbk.hu/mtbk10/.

Lăsați un comentariu