Emlősvédelmi konferencián a Milvus Csoport

IMG_0408Április első napjaiban a Milvus Csoport emlőskutatói a Szeged közelében, Mórahalmon megrendezett „Zászlóshajók, karizmák és esernyők: mit tehet az emlőskutatás a természetvédelemért?” című műhelytalálkozón vettek részt, amelynek témája a Kárpát-medencében őshonos emlősfajok kutatása volt, elsősorban természetvédelmi vonatkozásban.

A konferencián bemutatott hét, a Milvus Csoport hozzájárulásával létrejött előadás és poszter hazai, magyarországi és németországi szakemberekkel együttműködésben készült, és olyan témákat célzott meg, mint a vidra romániai elterjedése és halastavi táplálkozása, egy védett terület hiúzállományának kameracsapdás felmérése, vadmacskák és házimacskák hibridizációjának genetikai vizsgálata, emlősfajok évtizedes faunisztikai adathiánya, új földikutya állományok létrehozása vagy a földikutyák ismertetése zsákmányállat szerepkörben.

IMG_0437A tizedik alkalommal megrendezésre kerülő Magyar Természetvédelmi Biológiai Konferenciasorozat (MTBK) eseményeként számon tartott műhelytalálkozó főszervezője a Magyar Biológiai Társaság, több más szervezettel együttműködésben. Bővebb információk a műhelytalálkozó honlapján találhatók: http://www.mtbk.hu/mtbk10/.

Szóljon hozzá