Distrează-te verde!
Grupul Milvus lansează un concurs pentru organizații de tineret

În cadrul proiectului Game on! Don’t let climate change end the game! căutăm organizații de tineret care doresc să se implice în lupta împotriva schimbărilor climatice.

Grupul Milvus este implicat într-un proiect internațional de comunicare privind clima, finanțat prin programul DEAR, pentru a crește gradul de conștientizare în rândul generațiilor tinere cu privire la problemele legate de încălzirea globală.

Lucrăm în parteneriat cu zece organizații civile din opt țări din Europa Centrală și de Est.

Una dintre activitățile proiectului vizează transformarea festivalurilor de muzică în evenimente mai verzi, mai prietenoase cu clima. Este în curs de pregătire și un Ghid de înverzire pentru Festivaluri.

Prin prezentul concurs, ne-am propus să facilităm implicarea organizațiilor de tineret în ”înverzirea” festivalurilor din România, prin finanțarea implementării unor idei originale de transformare a acestor evenimente și pentru formarea atitudinii participanților referitoare la schimbările climatice.

Ce trebuie să faceți?

Să planificați și să puneți în aplicare înverzirea unuia sau mai multor festivaluri din țară. Prin implementarea propriilor voastre idei, aceste activități trebuie să contribuie și la sensibilizarea participanților.

Exemple de acțiuni:

Campanii de comunicare, reducerea presiunii impactului festivalului asupra mediului, organizarea de prezentări/acțiuni de sensibilizare etc.

Cum se poate participa la concurs?

  • Întocmiți un plan de înverzire a unuia sau mai multor festivaluri din România. Acest plan trebuie să includă următoarele:
  • numiți festivalul/festivalurile pe care doriți să îl transformați într-unul mai prietenos cu clima
  • în care an ați implementa activitățile voastre (2022 și/sau 2023)
  • tipul/tipurile de activități pe care le-ați întreprinde
  • propriile idei de înverzire a festivalului ales de voi. Planul ar trebui să includă, de asemenea, modul în care vor fi puse în aplicare ideile voastre.
  • un buget estimativ pentru activitățile planificate. Tabelul atașat e un reper în întocmirea bugetului. Dacă e necesar, se pot insera linii în plus pentru alte cheltuieli.

Jurizarea concursului:

Lucrările trimise vor fi jurizate de membrii Grupului Milvus împreună cu reprezentanți ai organizatorilor diferitelor festivaluri. Ei vor decide ordinea lucrărilor.

Premii:

Vom oferi finanțare uneia sau mai multor organizații de tineret selectate, pentru a-și pune în practică planurile, ideile prezentate.

Pentru finanțarea acestor lucrări este disponibilă o sumă totală de 25.000 de Euro.

Cele mai bune lucrări vor fi finanțate până în limita bugetului. Nu există un număr prestabilit de participanți care vor fi finanțați. Poate beneficia de finanțare o singură echipă excelentă, cu proiecte mari și strălucite, sau mai multe echipe geniale, cu proiecte mai mici.

Câștigătorilor li se va cere să furnizeze o documentație mai detaliată a activităților întrevăzute.

Data limită de trimitere a lucrărilor: 03 mai 2022
Anunțarea rezultatelor: 20 mai 2022

Planurile, ideile voastre trimiteți-le prin completarea formularului: https://forms.gle/2yq2KH7jEFDvaQY97

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să contactați: judith.papp@milvus.ro

Lăsați un comentariu