Zöldítsünk fesztivált!
A Milvus Csoport versenyt hirdet ifjúsági szervezeteknek

A Game on! Don’t let climate change end the game! projektünk keretében olyan ifjúsági szervezeteket keresünk, akik szeretnének részt venni a klímaváltozás elleni harcban.

A Milvus Csoport egy DEAR program által finanszírozott, olyan nemzetközi klíma kommunikációs projektben vesz részt, amely a globális felmelegedés problémáira hívja fel a fiatal generációk figyelmét.

A projektben nyolc közép-kelet európai ország, tíz civil szervezetével közösen dolgozunk.

A projekt egyik tevékenysége a fesztiválok klímabarátabbá tétele. A projekt keretében készülőben van egy Zöldebb Fesztiválok kézikönyv.

Szeretnénk ha fiatalokat tömörítő szervezetek valósítanák meg egyes hazai fesztiválok zöldítését és az ott szórakozók szemléletének formálását, saját ötleteiket megvalósítva.

Mi lenne a feladat?

Egy vagy több hazai fesztiválon megtervezni és megvalósítani az adott fesztivál klímabarátabbá tételét és résztvevők szemléletformálását saját ötletek megvalósításával.

Mik lehetnek például ezek?

Kommunikációs kampányok, környezeti terhelés csökkentése, előadások/figyelemfelhívó akciók szervezése stb

Hogyan lehet részt venni a versenyben?

Egy tervet kell készíteni, ahogyan egy vagy több romániai fesztivált zöldítenétek. A tervnek a következőket kell tartalmaznia (román vagy magyar nyelven lehet a terveket benyújtani):

  • mely romániai fesztivál(ok) zöldítésében vennétek részt?
  • melyik évben? (2022 és/ vagy 2023)
  • milyen típusú tevékenységeket vállalnátok?
  • egy saját ötlettervet, hogy hogyan tennétek zöldebbé az általatok választott fesztivált. Az öltetterv kell tartalmazza a megvalósítás módját is.
  • a vállalt tevékenységekhez egy becsült költségvetést (Lásd a mellékelt excelt, amely támpontot ad az elkészítéséhez. Plusz sorokat betéve lehet benne részletesebben lebontani a költségeket)

A verseny elbírálása:

A benyújtott anyagokat a Milvus Csoport és fesztiválok szervezésében jártas szakemberek fogják elbírálni és megállapítani a sorrendet.

Nyeremény:

A kiválasztott Ifjúsági Szervezet(ek)nek finanszírozást nyújtunk, hogy a gyakorlatban is megvalósítsák terveiket.

Összesen 25 000 euró áll rendelkezésünkre a tervek finanszírozására.

A pályamunkák közül a legjobbakat fogjuk támogatni a keretösszeg erejéig. Nincs előre meghatározott számú támogatott pályamunka. Kaphat támogatást egy kiváló csapat nagy, zseniális tervekkel vagy több zseniális csapat, kisebb kiváló tervekkel.

A nyertesektől részletesebb anyagokat is kérni fogunk majd.

A tervek benyújtásának határideje: 2022 május 3.
Eredményhirdetés: 2022. május 20.

A terveket a következő űrlapon lehet beküldeni:
https://forms.gle/2yq2KH7jEFDvaQY97

Amennyiben szükséges, további információt a katalin.kelemen@milvus.ro email címen lehet kérni.

Szóljon hozzá