Ciocârlia de câmp, sturzul viilor, rața cu capul negru și rața sunătoare au scăpat de vânătoare începând de azi

  • Post category:Știri
  • Post comments:1 Comment
Ciocârlia de câmp

O mare victorie venită printr-o decizie judecătorească pronunțată la data de 24.10.2019, ora 13, în dosarul cu nr. 502/64/2019, Curtea de Apel Brașov a admis acțiunea introdusă de Asociația Alianța pentru Combaterea Abuzurilor și a suspendat executarea prevederilor Ordinului Ministerului Apelor și Pădurilor nr. 673/2019 prin care s-au aprobat cotele de recoltă (vânătoare) la 4 specii de păsări migratoare pentru anul 2019-2020: ciocârlia de câmp, sturzul viilor, rața cu capul negru și rața sunătoare.

Asociația Alianța pentru Combaterea Abuzurilor, Grupul Milvus și SOR au colaborat pentru a formula acțiunea de suspendare admisă de instanță.

Decizia instanței este o mare victorie și un precedent nemaiîntâlnit în România, chiar dacă această decizie se referă doar la sezonul acesta de vânătoare.

Vă reamintim că în iunie, Ministerul a dat publicității cota de vânătoare pentru specia de ciocârlie de câmp – peste 440 000 de indivizi. Chiar dacă decizia instanței vine în sezonul de vânătoare, suntem convinși că sute de mii de păsări au scăpat astfel de vânătoare.

De ce NU trebuie vânătă ciocârlia de câmp!

Sturzul viilor

Lăsați un comentariu

This Post Has One Comment

  1. Dema petrica

    Foarte bine! De ce abia acum? Bine și asa…