Am numărat păsările nocturne

Acest program de monitorizare este unul dintre cele mai interesante, deoarece se desfășoară noaptea și adesea în condiții dificile pe teren. Din acest motiv, zone mari sunt acoperite doar în anii în care primim finanțare specifică în cadrul unui program național. Anul acesta este mai special fiind al 10-lea an în care realizăm această monitorizare. Ca și în anii precedenți, vremea capricioasă nu ne-a ușurat munca,  dar voluntarii noștri au reușit totuși să acopere o suprafață mai mare decât în anul precedent.

Este crucial să repetăm în fiecare aceleași pătrate, deoarece astfel putem să urmărim cu exactitate modificările populației. În acest an, au fost colectate date despre 37 de specii din 21 de pătrate. Observatorii noștri au cercetat un total de 232 de puncte (un pătrat de studiu de 10×10 km are cel puțin 10 puncte de observare), dintre care doar 44 au fost complet tăcute. Cele mai frecvente specii din acest an au fost: ciușul (155 de observații), privighetoarea roșcată (123 de observații) și cucuveaua (50 de observații).

Mulțumim pentru contribuție observatorilor și a voluntarilor: Alina Ioniță, Andreea Cîrlig, Bărbos Lőrinc, Ana-Daniela Ciocan, Mircea Brăban, Ciprian Fântână, Cristi Domșa, Dani Drăgan, Daróczi J. Szilárd, Dósa Attila, Magyari Szeréna, Emil Todorov, Kis Réka-Beáta, Domahidi Zoltán, Kovács István, Lazăr Anamaria, Liviu Cernișov, Nagy Attila, Buslig Johanna, Papp Tamás, Papp Judith, Veres-Szászka Judit, Zeitz Róbert.

Lăsați un comentariu

This Post Has 2 Comments

  1. wikis.ro

    Felicitari tuturor celor implicati pentru eforturile depuse si pentru rezultatele impresionante obtinute! Este clar ca anul acesta monitorizarea a fost un succes si a furnizat noi informatii esentiale pentru a intelege cum evolueaza diversitatea animalelor in jurul nostru.

    1. Fekete Zsuzsánna

      Mulțumim mult, pentru cuvintele de apreciere! – Fekete Zsuzsánna, responsabil comunicare Grupul Milvus