Ajută-ne să păstrăm natura și pentru urmașii noștri!

Din păcate, în fiecare an, foarte multe păsări, care vin să își construiască cuibul la noi în țară, sfârșesc răpuse de rețelele electrice de medie tensiune.  Din cauza ignoranței noastre, în pericol sunt toate speciile de păsări mari, mai exact acelea ale căror aripi deschise măsoară peste o jumătate de metru. Odată ce aripile lor deschise intră în contact cu două cabluri sau un fir și o parte împământată a stâlpului, corpul lor este străbătut de 20.000 de volți.

În decursul a câteva luni pier mii de exemplare de berze, acasă devenind o capcană pentru ele. Fie că au apucat să își aducă puii pe lume sau nu, multe dintre ele mor electrocutate. În România există peste un milion de stâlpi-capcană.

Ce am făcut noi până în prezent:

În ultimii 10 ani, am acționat concret pentru implicarea autorităților și rezolvarea problemei. Am reușit să izolăm peste 5.000 de stâlpi și suntem hotărâți să continuăm.

Cum ne poți ajuta:

Prin Ordinul 1679/2022 a fost aprobat formularul 177 – Cerere privind redirecționarea impozitului pe profit/impozitului pe veniturile microîntreprinderilor. Astfel, plătitorii de impozit pe profit și cei care plătesc impozit pe veniturile microîntreprinderilor pot redirecționa, până la 25 decembrie 2023, sumele necheltuite din 2022, reprezentând sponsorizări către organizații non-profit.

Și de ce să nu te folosești de această posibilitate să salvezi păsările care cad pradă stâlpilor?

Ce ai de făcut:

  • Pasul 1: Asigură-te că te regăsești  în situația următoare: cheltuiala cu sponsorizarea în anul 2022 nu a depășit plafonul pentru sponsorizare în anul fiscal 2022.
  • Pasul 2: Completează contractul de sponsorizare și trimite-ne și nouă un exemplar. Contractul îți pot descărca de aici.
  • Pasul 3: Descarcă și depune Formularul 177 completat cu informațiile referitoare la redirecționarea sumei pentru care s-a încheiat contractul de sponsorizare. Formularul 177 îl poți descărca de aici.

MULȚUMIM! Schimbarea este posibilă și stă în fiecare dintre noi. Hai să arătăm împreună că și în România se poate!

Lăsați un comentariu