Segíts megőrizni a természetet az utódaink számára!

 Sajnos minden évben sok madár, amely hazánkba érkezik fészket építeni, a középfeszültségű elektromos hálózatok áldozataivá válik.  Az érdektelenségünk miatt minden nagytestű madárfaj veszélyben van, különösen azok, amelyeknek a kiterjesztett szárnya meghaladja a fél méter távolságot. Amint nyitott szárnyuk két vezetékkel vagy egy vezetékkel és az oszlop egy földelt részével érintkezik, testüket 20 000 voltos áramütés éri.

Néhány hónap alatt több ezer gólya pusztul el, számukra otthonuk csapdává válik. Akár volt lehetőségük arra, hogy világra hozzák kicsinyeiket, akár nem, sokan közülük áramütés következtében halnak meg. Romániában több mint egymillió ilyen „csapda” létezik.

Mit tettünk mostanáig:

Az elmúlt 10 évben konkrét lépéseket tettünk a hatóságok bevonása és a probléma megoldása érdekében. Több mint 5000 oszlopot sikerült szigetelnünk és eltökéltek vagyunk, hogy tovább folytassuk elkezdett munkánkat.

Hogyan segíthetsz:

Az 1679/2022 számú rendelettel az Adó- és Pénzügyi Hivatal jóváhagyta a 177-es számú nyomtatványt – a Társasági jövedelemadó/mikrovállalkozási jövedelemadó átirányítási kérelemét. Ez 2023 december 25-ig lehetővé teszi a profitadó és a mikrovállalkozási jövedelemadó fizetőinek a 2022-ben el nem költött szponzori összegeket átirányítását.

És miért ne használnád ki ezt a lehetőséget a madarak megmentésére?

Mit kell tenned:

  • 1. lépés: Győződj meg arról, hogy a következő helyzetben van a céged: a 2022-es szponzorizálás költséged nem haladta meg a 2022-es adóévben a szponzorizációs felső határt.
  • 2. lépés: Töltsd ki a szponzori megállapodást és küldj el nekünk egy példányt. A szerződést itt töltheted le.
  • 3. lépés: Töltsd le és add le a kitöltött 177-es nyomtatványt a szponzori szerződés összegének átirányítására vonatkozó információkkal együtt. A 177-es számú formanyomtatványt itt töltheted le.

KÖSZÖNJÜK! A változás lehetséges és mindannyiunkban rejlik. Mutassuk meg együtt, hogy Romániában is lehetséges!

Szóljon hozzá