Evenimentele din 2012 de la cuibul de barză cu cameră web

Foto: Kósa Ferenc
Cuibul de barză din Dumbrăvioara, care este monitorizată cu cameră web încă din 2006,  putea fi urmărită și în acest an, cu întreruperi mai mici sau mai mari în difuzare, pe pagina de internet al Grupului Milvus. Anul acesta camera a fost schimbată cu una cu vedere nocturnă, astfel imaginile din cuib puteau fi urmărite și în întuneric. La fel ca anul trecut, evenimentele din cuib au evoluat interesant și surprinzător și în acest an. Prima barză a sosit cu o săptămână mai devreme, pe 26 martie la cuibul cu camera web. Prin urmare barza a stat îndelung singură în cuib, timp în care toată lumea aștepta cu nerăbdare sosirea perechii sale. Anul trecut după 5 zile, barza deja era cu perechea în cuib, în acest an însă era singură în cuib până pe 25 aprilie. În acest timp însă s-au petrecut evenimente interesante în cuib: pe 18 aprilie a fost văzută o barză intrusă în cuib, iar în noaptea de 22-23 aprilie, la ora 3:57 barza singuratică a depus un ou, astfel barza despre care credeam că este mascul s-a dovedit a fi o femelă. Fapt interesant deoarece de obicei masculul ocupă cuibul mai întâi. Însă la ora 5:51 a aruncat această ouă din cuib. În continuare evenimentele puteau fi urmărite doar cu întreruperi din cauza defecțiunilor tehnice. Pe 7 mai perechea avea deja trei ouă în cuib. Pe 4 iunie în urma unei furtuni un fulger a lovit camera web și în consecință s-a stricat și calculatorul, astfel iarăși s-a oprit transmisia. Pe 15 iunie am reușit să punem în funcțiune camera, iar atunci ne-am dat seama că în cuib era doar un singur pui eclozat. Nu știm ce s-a întâmplat cu celelalte două ouă, sub cuib n-am găsit nici ouă, nici pui.
Foto: Kósa Ferenc
Pe 29 iunie a fost inelat puiul. La începutul lunii august puiul a zburat din cuib iar la sfârșitul lunii familia de barză a părăsit cuibul. Ne cerem scuze pentru defecțiunile tehnice și pentru pauzele de transmisie  și le mulțumim celor care au urmărit cu entuziasm evenimentele din cuib. Sperăm că și la anul vom putea urmări evenimente la fel de interesante prin camera web!

Lăsați un comentariu

This Post Has 4 Comments

 1. Irénke

  Nálam sem működik a kamera, nem találok rá.

 2. Iulia

  Nu va mai regasesc. Nu mai functioneaza camera? Multe pagini sunt cu „error”. Pacat!

  1. Milvus Group

   Dragă Iulia,
   în prezent lucrăm la pornirea camerelor, în curând revenim pe pagina noastră și pe Facebook cu detalii. Mulțumim că ne urmărești! Numai bine!