Evenimentele cuibului de barză de la Dumbrăvioara în 2015!

  • Post category:Știri
  • Post comments:1 Comment

Dragi prieteni ai berzelor  încheiem un nou sezon. Camera nouă de la Dumbrăvioara, instalată în primăvară a fost un adevărat succes, maximul de vizitatori ai camerei web a fost de 9.469 într-o singură zi! În total, 334 342 de ori  au vizitatcamera web, de la 64 865 utilizatori(calculatoare).

Screen Captures2

Iată, pe scurt, întâmplările din cuib:

Viața berzelor nu a fost liniștită nici anul acesta. Păsările au ocupat cuibul de la Dumbrăvioara chiar după ce a fost instalată noua cameră HD, cu posibilități mai largi de apropiere spre cuib (zoom). Între 15 și 23 aprilie, au fost depuse cinci ouă, din care au eclozat doar patru pui. La începutul lunii iunie doar doi pui mai erau în viața, acest lucru s-a datorat, probabil, vremii deosebit de reci și a ploilor cu gheață.

Pe 29 iunie am fost martorii unei adopții reușite: unul dintre puii căzuți dintr-un cuib din Brâncovenești au fost primit în cuibul monitorizat de camera web. Deși multe persoane și-au manifestat grija pentru puiul cu inelul 7082, care prezenta o problemă la unul dintre picioare, la sfârșitul lunii august, toții puii au zburat cu bine din cuib.

Sperăm că tinerele berze vor parcurge, cu bine, lungul drum spre Africa de Sud. Suntem încrezători că, atât cu puiul adoptat 7082, cât și cu restul tovarășilor lui inelați ne vom întâlni în anii următori.

Vă mulțumim tuturor celor care ați monitorizat familia de berze și ne-ați informat, constant, de evenimentele din cuib. Din acest moment, camera web va fi oprită, dar vă așteptăm, din nou, primăvara viitoare pentru noi întâmplări inedite petrecute în cuibul de barză.

Lăsați un comentariu

This Post Has One Comment

  1. Juca

    Köszönjük!
    Már várom a következő évadot! Viszlát jövőre!