Vizită la Centrul de Reabilitare a Animalelor Sălbatice

Vremea posomorâtă nu a influențat buna dispoziție și curiozitatea elevilor și a profesorilor care au vizitat Centrul de Reabilitare a animalelor sălbatice rănite din Sânsimion, județul Mureș. După ce au aflat mai multe despre păsări în cadrul unei activități organizate în școala lor, viitorii ecologi de la Liceul Tehnologic Ion Vlasiu, însoțiți de profesorii Szőcs Anikó și Tóth László au participat la o lecție interactivă despre păsări. ”Nu voi uita niciodată această excursie” – spunea unul dintre elevi, după ce copiii au avut șansa să vadă o inelare și să elibereze un măcăleandru tânăr.

Asta nu a fost tot. Elevii au avut posibilitatea să viziteze ”pacienții” centrului de reabilitare, un codalb emotiv, mai multe berze, care așteaptă cu nerăbdare primăvara, doi șorecari comuni și un erete de stuf curios și să afle care sunt pașii parcurși de orice animal sălbatic rănit care ajunge în grija specialiștilor de la Milvus.

Evident ziua nu ar fi fost completă, fără un picnic în aer liber, cu pâine de casă, zacuscă, slănină cu ceapă și multe râsete. Înainte de a pleca mai mulți tineri și-au manifestat dorința de a deveni voluntarii noștri, ceea ce ne bucură extrem de mult.

De altfel, recent a avut loc o altă activitate în aer liber, de această dată cu elevii Colegiului „Petru Maior”, din Reghin. Cu ocazia Săptămânii Educației Globale, aceștia au participat activ în realizarea de materiale de identificare a păsărilor din zona noastră, devenind mai responsabili față de natură și realizând trasee didactice în semn de recunoștință față de munca ornitologului Kohl István.

Lăsați un comentariu