Látogatás a Sérült Vadállatok Rehabilitációs Központjába

A borús időjárás sem tudta elrontani a diákok és tanárok jó hangulatát és kíváncsiságát, akik ellátogattak a Sérült Vadállatok Rehabilitációs Központjába a Maros megyei Nyárádszentsimonba. Miután az iskolájukban szervezett foglalkozáson többet megtudtak a madarakról, a Ion Vlasiu Technológiai Gimnázium leendő ökológusai, Szőcs Anikó és Tóth László tanárok kíséretében, egy interaktív, madarakról szóló órán vettek részt.

Soha nem fogom elfelejteni ezt a kirándulást” – mondta az egyik diák, miután a gyerekek megfigyelhették, hogy hogyan is történik egy madár gyűrűzése és szabadon engedhettek egy vörösbegyet.

Ez nem volt minden. A diákoknak lehetőségük volt meglátogatni a rehabilitációs központ „pácienseit”, egy izgatott rétisast, a tavasz eljövetelét váró gólyákat, két egerészölyvet és egy kíváncsi barna rétihéját, és megtanulhatták, milyen utat jár be minden olyan sérült vadon élő állat, amely a Milvus szakembereinek gondozásába kerül.

Természetesen a nap nem lett volna teljes egy szabadtéri piknik nélkül, házi kenyérrel, zakuszkával, szalonnával és hagymával, valamint sok nevetéssel. Indulásunk előtt több fiatal is jelezte, hogy szívesen lenne önkéntesünk, aminek nagyon örülünk.

Nemrégiben egy másik szabadtéri tevékenységre is sor került, ezúttal a szászrégeni „Petru Maior” Főiskola diákjaival. A Globális Oktatási Hét alkalmából a fiatalok aktívan részt vettek a környékünkön élő madarak azonosítására szolgáló anyagok készítésében, a természet iránti felelősségteljesebbé válásban és tanösvények készítésében, Kohl István ornitológus munkásságának elismeréseként.

Szóljon hozzá