Un mamut crescut de berze

Nu ne credeți? Imaginile spun mai mult decât o mie de cuvinte. E drept, mamutul este din pluș, dar a ”aterizat” tocmai în cuibul de la Miercurea Nirajului, județul Mureș și a fost descoperit în cadrul road-show-ului berzelor. Destul de îngrijorător că aceste reziduri ajung deja, sus la înălțime, și asta doar din cauza gunoaielor lăsate pe câmp, în locurile din care berzele își procură hrana.
Și totuși, gustul amar s-a mai îndulcit când am tras linia cu privire la numărul puilor de berze inelate în cele trei județe în care a ajuns carava noastră „Barza albă – ambasadorul ariilor protejate” – 434 de păsări au primit inele colorate.
Peregrinările noaste ne-au dus prin județele Harghita, Mureș, Satu-Mare, în 31 de localități, din păcate datorită vremii proaste și a infrastructurii companiilor de energie, puii din județul Timiș și Cluj nu au fost inelați. Încercăm și la anul cu siguranță!

Rețeaua custozilor de berze se conturează, oamenii sunt mai mult decât bucuroși să se alăture acestei rețele, observarea vieții vecinului înaripat oricum face parte din rutina lor zilnică și sperăm să fie așa și în anii următori. Le mulțumim pentru acest fapt și îi asigurăm că vom fi alături de ei pentru a constitui o bază de date coerentă despre viețuitoarele de lângă noi.
Acțiunile au avut loc în cadrul proiectului „Barza albă – ambasadorul ariilor protejate” finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România.

Lăsați un comentariu

This Post Has 3 Comments

 1. KÁLMÁN Sándor

  Üdv.!

  Amennyiben jól látom az egyik fióka színes gyűrűjének feliratát (pontosabban annak egy részét),
  akkor az 797?. Ez azért érdekes, mert idén nyáron Karcagon nyaralt egy fiatal gólya amelyiknek 7982 volt
  a felirata. Akár még az is elképzelhető, hogy a 82-es végű is ebben a fészekben kelt.
  A magyar gyűrűzőközpontnak leadtam az adatot, de még nem érkezett válasz…

  KS