Un caz excepțional!

Lebedele de vară aterizate pe un batal plin de reziduuri petroliere la Suplau de Barcău constituie, poate, unul dintre cele mai grele cazuri de salvare și reabilitare pe care Centrul de Reabilitare a Animalelor Sălbatice l-a avut de-a lungul anilor. Din păcate, eforturile noastre nu au putut salva trei dintre pui, însă ne păstrăm speranța în cadrul unui pronostic  rezervat, deoarece lebedele au sosit la Tîrgu – Mureș într-o stare extrem de proastă. Păsările au ajuns în grija Grupului Milvus datorită intervenției prompte a ISU, Gărzii de Mediu și Agenției pentru Protecția Mediului Oradea. Lebedele, total acoperite de ulei, au fost salvate cu greutate deoarece, temătoare, încercau să se îndepărteze de oameni.

O echipă Milvus aflată în zona Oradiei a preluat păsările și le-a transportat de urgență la Tîrgu – Mureș, unde cu ajutorul Asociației Vets4Wild am depus toate eforturile omenești pentru a acorda primul ajutor. Acoperite total de ulei, am încercat să utilizăm mai multe formule de spălare pentru a îndepărta cât mai repede reziduurile. Fără să știm câtă substanță nocivă au ingerat!
Cele trei lebede rămase sunt sub supraveghere constantă și cel mai probabil vor rămâne în grija noastră pentru mult timp!

Pentru a vă face o idee despre amploarea dezastrului, iată cum arată o lebădă de vară:

Și, iată din păcate cum arată lebedele salvate la Suplacu de Barcău:

Lăsați un comentariu

This Post Has 2 Comments

  1. Suba Roland

    neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee sajnálom öket

  2. Liz

    Este trist ce se intampla din neglijenta si nepasarea unora! Felicitari pentru eforturile depuse! Sper ca interventia dumneavoastra sa aiba succes.