Recensământul de Iarnă al Păsărilor de Apă – 2020

În prima lună a fiecărui an are loc tradiționala „Numărătoare de Iarnă a Păsărilor Acvatice” (Midwinter Count), sub coordonarea Wetlands Internațional.
Ca și în anii anteriori, perioada recomandată pentru recensământ este 10-20 ianuarie, în România, schema fiind coordonată de Societatea Ornitologică Română (SOR), implementată în parteneriat cu Asociația Grupul Milvus.
Locurile de derulare ale acestei activități de monitoring sunt standardizate, ceea ce este foarte important pentru compararea multianuală a datelor. De aceea, fiecare persoană care dorește să participe este rugată să contacteze coordonatorii (Cristi Domșa la adresa de e-mail cristi.domsa@sor.ro sau pe Daróczi J. Szilárd la adresa szilard.daroczi@milvus.ro), pentru a specifica locurile dorite a fi vizitate și pentru verificarea localizării exacte și întinderea suprafeței monitorizabile. După contactarea coordonatorilor, observatorul care dorește să participe la numărătoarea de iarnă a păsărilor acvatice, va primi de la aceștia locația standardizată în care dorește să efectueze numărătorile.
Observatorii sunt rugați să facă numărători totale și liste complete de specii. Dacă este vizitat un anumit bazin acvatic (un lac sau un sector standard de râu), observatorul este rugat să acopere vizual complet suprafața și să facă lista completă a speciilor observate (specii de apă conform metodologiei, dar și restul speciilor de păsări observate, preferabil și numărul de indivizi).
Pentru orice fel de întrebări legate de acest recensământ, vă stăm la dispoziție pentru clarificări. Vă dorim o vreme prielnică pentru cât mai multe observații!

Lăsați un comentariu