Te așteptăm la numărătoarea de pescărei negri! Anul acesta alegi între două râuri

Un obicei deja împământenit: pe 24 ianuarie numărăm pescăreii negri. Pe lângă evaluarea tradițională în Defileul Mureșului, anul acesta organizăm un recensământ și pe Crișul Repede.

Spre marea noastră satisfacție, în Defileul Mureșului, numărătoarea de anul trecut a arătat că numărul pescăreilor nu este diminuat. Au fost observați 166 de indivizii, cifră care reprezintă jumătate din efectivele prezente acum 20 de ani.

Cu ocazia primului recensământ realizat, tot anul trecut, pe Crișul Repede am întâlnit 64 de pescărei negri.

Dacă vrei să ni te alături, te invităm să ne semnalezi acest fapt până pe 20 ianuarie.

Dacă alegi râul Mureș, scrie un mail la adresa iulia.vizi@milvus.ro, iar dacă vrei pe Crișul Repede atunci la zoltan.d.szabo@milvus.ro sau pe pagina de Facebook a Grupului Milvus.

Pe râul Mureș vom parcurge distanța dintre Toplița și Deda, iar pe Crișul Repede între Poieni și Vadu Crișului. Călătoria se va organiza pe cont propriu. Pornind de la punctul de întâlnire vom parcurge porțiuni mai mici de 7-14 km împărțindu-ne pe mai multe echipe. O să ai nevoie de vestimentație de iarnă, stratificată, iar în rucsac pe lângă gustări va prinde bine și un termos cu ceai cald.

Avem șanse bune ca în peisajul înzăpezit să „vânăm” pescărei negri, dar și alte specii minunate de păsări!

Acest eveniment are loc în cadrul proiectului “Planuri de management pentru ariile protejate ROSCI 0210, ROSCI 0367, ROSCI 0368, ROSCI 0369, SMIS 117254” (https://milvus.ro/projects-and-programmes/poim/) și este finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare, axa prioritară 4 – Protecția mediului prim măsuri de conservare a biodiversității, monitorizarea calității aerului și decontaminare a siturilor poluate istoric, OS 4.1 Creșterea gradului de protecție și conservare a biodiversității și refacerea ecosistemelor degradate.

Lăsați un comentariu