Inelarea puilor de barză la Dumbrăvioara și Ernei

[singlepic id=433 w=200 h=150 float=left]În data de 25 iunie 2010 a avut loc inelarea puilor de barză din localitățile Dumbrăvioara și Ernei, județul Mureș. Toate cuiburile fiind pe stâlpi de joasă tensiune, am fost ajutați de o mașină de la Electrica Tg.-Mureș, pentru care le datorăm mulțumiri. La acțiune au participat Alfano Niccolo, Daróczi Szilárd, Kósa Ferenc, Peris Cabre Marta, Papp Tamás, Szabó D. Zoltán și Szállassy Noémi. Din păcate, la fel ca în anii precedenți, nu am reușit să inelăm la toate cuiburile din localitate, pentru că – din cauza furtunilor din ultima perioadă – mașina de la Electrica a fost solicitată pentru reparații în alte zone. În total am inelat 18 pui în 6 cuiburi, iar într-un cuib am găsit 3 pui morți – probabil din cauza furtunilor și a grindinei. Cu o zii înainte Kósa Ferenc, Szabó D. Zoltán și Szállassy Noémi au inelat în Depresiunea Giurgeului (jud. Harghita) 25 de pui în 7 cuiburi.

Lăsați un comentariu

This Post Has 8 Comments

 1. Gyongyi

  Vajon miert nem ment el ez a mi kis golyank?Valaki szakember nem tudna segiteni rajta?
  Nehogy valami tragedia tortenjen!
  Oare de ce nu a plecat barza noastra?Cineva de la organele competente sa faca ceva,pana nu este prea tarziu!

 2. TANTA ALISTAR

  p.s. – va rog refaceti legatura cu camera de vederi ….nu mai functioneaza de multe zile ! A mai avut loc sarbatoarea de la Dumbravioara ?………..astept raspuns si va multumesc anticipat !

 3. TANTA ALISTAR

  -Felicitari pentru munca depusa si va urez multa sanatate ! Doamne ajuta sa va traiasca totii puisorii si sa poata zbura ! Cu sinceritate …Tanta Alistar- Piatra Neamt

 4. Kiss Erno

  A csalad mindennapos vendegei a saromberki golyacsalad.Tobb ismerosunknek hivtuk fel figyelmet a golyak eletenek megfigyelesere.Most,hogy szunetel az adas nalunk erdeklodnek:mi tortent a golyakkal?Kb. a gyuruzes idejeben eltunt az egyik szulo.Melyik,hova,miert?Santitott a kicsi fioka.Mi tortent,mi van vele? Valaszt varok,akar az erdely.ma -n.Kiss Erno

 5. Burger Éva

  Most mikor ki kéne repülljenek a fészekből nem látjuk

 6. Burger Éva

  Miért nem müködik már napok óta a web????

 7. mihaela

  ce se intampla cu camera? ce a patit puiul de barza de e schiop si nu poate sta bine in picioare? oare a fost prea strans inelul la picior?

 8. Szilárd

  Nagyon viccesen néz ki ott, az a logó gyűrűsorozat a számba … 🙂

  Arată foarte haios şnurul acela cu inele din gura mea … 🙂

  Szilárd