Pregătește-te să fii uimit!

Afecțiunea unui pui de urs cu mama-ursoaică, joaca vulpiței cu un cărăbuș sau pădurea învăluită într-o ceață, parcă mistică, sunt doar câteva dintre momentele surprinse de fotografii, care au concurat la cea de-a 13-a ediție a  Concursului Internațional de Fotografie de Natură ”Milvus”, organizat de Asociația Grupul Milvus, pentru prima dată în colaborare cu Forona, Asociația Fotografilor de Natură din România.

Dacă v-am făcut curioși, nu ratați o vizită la expoziția noastră din cupola de sticlă din curtea Cetății de medievale din Târgu Mureș. Vernisajul care prezintă cele mai bune creații din cele aproape 1.200 de lucrări înscrise de 193 de fotografi din toată lumea și-a deschis porțile în prezența membrilor de juriu: Dan Dinu, Nagy Zoltán Gergely, Dorin Bofan și Daniel Mârlea, dar și a reprezentanților Asociației Grupul Milvus, printre care și organizatoarea concursului Papp Judith.

Momentul culminant a fost evident acordarea premiilor pentru câștigătorii celor trei categorii: natură, animale sălbatice și natură românească.

Marele premiu din  acest an a fost adjudecat de Moldován Zsolt, un fermier din România cu o pasiune pentru natură și un evident talent de a surprinde momente speciale din viața animalelor.

Marele câștigător a primit un cadou cu totul special, un trofeu realizat de un artist local dintr-o bucată de lemn. Trofeul a fost împachetat în lichen viu pe care câștigătorul nostru îl poate păstra pentru a-i aminti de realizările din acest an. Mulțumim celor care au fost prezenți la eveniment și desigur firmei Konika Minolta pentru sprijinul financiar acordat.

Expoziția își așteaptă vizitatorii până în data de 4 decembrie, de luni până vineri, între orele 08.00 – 15.30.

Lăsați un comentariu