Készülj fel az ámulatra!

Medvebocs és anyamedve szerető kapcsolata, róka játéka egy cserebogárral, vagy a misztikus ködbe burkolózó erdő – néhány, a 13. „Milvus” Nemzetközi Természetfotó Versenyen induló fotósok által megörökített pillanatok közül. Ez az első alkalom, hogy a versenyt a Román Természetfotósok Egyesületével, a Forona-val közösen szerveztük meg.

Ha felkeltettük a kíváncsiságodat, ne hagyd ki a marosvásárhelyi középkori vár udvarán lévő üvegkupolában berendezett kiállításunkat. Az idei versenyre 30 ország, közel 190 fotósa csaknem 1200 alkotással nevezett be. Miután a zsűritagok: Dan Dinu, Nagy Zoltán Gergely, Dorin Bofan és Daniel Mârlea túlestek a nehéz feladaton, hogy kiválasszák a legjobb alkotásokat, hivatalosan is megnyitottuk a kiállítást.

Az esemény fénypontja a három kategória – természet, vadállatok és a romániai természet – győzteseinek díjazása volt. Papp Judith, a verseny szervezője a Milvus Csoport részéről átadhatta az idei fődíjat Moldován Zsoltnak, a kézdivásárhelyi gazdálkodónak, aki egy kölyök rókát kapott lencsevégre, amint egy cserebogár után ugrik. 

Az idei verseny nagy győztese egy különleges ajándékot kapott, egy trófeát, amelyet egy helyi művész készített egy darab fából. A trófeát élő zuzmóba csomagolták, amelyet győztesünk megőrizhet, hogy emlékeztesse őt erre az eredményre. Köszönjük azoknak, akik részt vettek az eseményen és a Konika Minoltának az anyagi támogatást.

A kiállítás december 4-ig látogatható, hétfőtől péntekig 8 és 15.30 között.

Szóljon hozzá