Povestea unei acvile de câmp

Povestea acestei acvile de câmp ne-a emoționat și am decis să o împărtășim și cu voi. Este important de știut că vorbim despre o pasăre extrem de rară în țara noastră, populația estimată fiind de 5 perechi. 

Acvila fost găsită rănită în județul Arad și adusă, în 24 ianuarie, la Târgu Mureș. Pasărea nu era într-o condiție tocmai bună. Suferise o fractură la aripă, un traumatism la care recuperarea este incertă. 

După două intervenții dificile, hrană îmbelșugată și multă atenție din partea îngrijitorilor și a medicilor acvila de câmp a fost transferată într-o volieră mai mare în Centrul de Reabilitare a Animalelor Sălbatice din Sânsimion, unde putea, din nou, să exerseze zborul.

Și, ghiciți! Spre bucuria noastră recuperarea decurge bine și sperăm, că în cel mai scurt timp va putea fi eliberată.

Dorim să mulțumim rangerului Irinel Oberșan, de la Parcul Național Lunca Mureșului, care a găsit pasărea, medicului veterinar Sólyom Levente de la Vet Point Vest care a oferit primul ajutor și a transportat pasărea la Târgu Mureș și medicului veterinar Borka Levente, de la Vets4Wild care a tratat acvila.

Reabilitarea acestui exemplar superb a fost un efort comun al specialiștilor, dar nu am fi reușit fără sponsorii care ne-au susținut activitatea și fără voi, cei care ați redirecționat 3,5% din venitul vostru. Dacă nu ați făcut-o încă, o puteți face accesând acest link.

Lăsați un comentariu