Peste 50.000 de date încărcate în OpenHerpMaps

La mai puțin de 5 ani de la data lansării bazei de date OpenHerpMaps am reușit să adunăm 50.000 de date. Din data de 4 mai 2019 membrii noștri au încărcat peste 22.000 de date, majoritatea prin aplicația OpenBioMaps, direct de pe teren, iar dacă adăugăm la acestea datele noastre mai vechi, ajungem la numărul total de peste 50.000. Bucuria noastră este cu atât mai mare, cu cât în România nu există nici un alt proiect de această anvergură.

Deși proiectul continuă să ofere cel mai mare ajutor profesioniștilor în munca de teren, deoarece a fost conceput în primul rând în acest scop, observăm, de asemenea, o creștere a numărului de observații ocazionale și avem încărcări și din alte țări.

Ne propunem să folosim datele pentru a pune bazele unor programe de conservare a naturii, cum ar fi identificare de noi arii protejate, dar suntem dornici să contribuim și la realizarea atlaselor naționale și internaționale. Suntem totodată interesați să participăm în diverse proiecte de cercetare.

Mulțumim membrilor noștri pentru încrederea acordată și pentru încărcările de date. Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să ne contactați la openherpmaps@milvus.ro.

Gen Specie Subspecie
Amfibieni 1.895 27.980 1.177
Reptile200 14.445 4.894
Numărul de observații înregistrate în OHM, defalcate pe gen, specie și subspecie. Pentru realizarea acestui tabel s-au folosit date introduse până în octombrie 2023.

Lăsați un comentariu