Pui de șoim călător inelați

În data de 23 mai membrii Grupului de Lucru pentru Protecția Păsări Răpitoare au inelat două pui de șoim călător cu inele color. Perechea a cuibărit într-un cuib construit de corbi pe o stâncă situată în Carpații Occidentali. Evenimentul a fost o premieră pentru România, deoarece până acum nimeni nu a mai inelat pui de șoim călător în cuib. Acțiunea a fost primul pas al unui program de inelare cu inele color și a fost finanțat de către Fundația pentru Parteneriat din Miercurea Ciuc și Ambasada Olandei din România în cadrul proiectului “Parteneriat pentru conservarea păsărilor răpitoare emblematice din partea sud-vestică a Carpaților”.

Lăsați un comentariu

This Post Has 2 Comments

 1. Szilard

  În legătură cu orice astfel de întrebare, vă rugăm să ne adresaţi la e-mailul office(arond)milvus.ro

 2. vera

  Buna ziua!
  Am si eu nevoie de putin ajutor. Am gasit un pui de soim, nu stiu exact ce specie. E desstul de mare, nu zbura cand l-am gasit. Acum a inceput sa zboare cate putin. il am de o saptamana si il tin intr-un garaj (dtiu ca nu e cea mai fericita solotie). Are 2 gheare rupte, si cred ca s-a lovit la un picior. Nu se vede nimic in neregula cu piciorul dar l-am vazut ca nu il foloseste la fel de mult ca pe cellalalt, nu pare sa schiopateze totusi. I-am dat sa manance carne cruda , ficat de pasare.
  Am cateva intrebari. El bea apa? Eu am incercat sa ii dau. A baut cateva picaturi.
  Cum il pot invata sa vaneze? As vrea sa il tin doar pana poate sa zboare singur si apoi sa ii dau drumul, dar mi-e frica ca nu o sa stie sa vaneze.
  Va multumesc!