Inelare de păsări

Grupul Milvus vă invită la o inelare de păsări în județul Cluj.

În luna septembrie, păsările cântătoare sunt în plină migrație. Pădurile, tufișurile, stufărișurile și văzduhul sunt animate de sunetele călătorilor înaripați care se îndreaptă spre ținuturi mai calde.

Inelarea păsărilor este cea mai veche metodă științifică de studiu a migrației păsărilor. Plasele fine, amplasate în vegetație, ne oferă o șansă unică de a vedea îndeaproape specii de păsări care de regulă duc un stil de viață camuflat. Participanții vor putea urmări toate etapele inelării: scoaterea păsărilor din plase, determinarea speciei și a vârstei, efectuarea măsurătorilor și eliberarea păsărilor.

Inelarea se va face la 25 de km de Cluj-Napoca, în situl Natura 2000 Pajiștile de la Liteni-Săvădisla. Locația inelării poate fi accesată din Săvădisla sau din Lita. Ultima parte a drumului din ambele direcții (2 km) nu este accesibilă cu mașina și trebuie parcursă pe jos (vezi hartă).

Plasele vor fi amplasate vineri seara, 10 septembrie, iar inelarea va începe sâmbăta dimineața și va dura până la ora 18. Cei care doresc să rămână peste noapte vor avea posibilitatea de a-și campa corturile la fața locului. Persoană de contact: Szabó D. Zoltán, zoltan.d.szabo@milvus.ro, 0745 590082

Lăsați un comentariu